Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Alida Morberg om namnbytet på dottern Oona

20 nov, 2020 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Alida Morberg och Bill Skarsgård!
Just nu rullar tv-serien Amningsrummet på SVT play. Serien tar upp de där lite förbjudna tankarna man kan få som nybliven förälder: älskar jag mitt barn? är jag en värdelös mamma? ångrar jag mitt val av namn till barnet? En av seriens skådespelare, Alida Morberg, skriver i alla fall under på det sistnämnda!
Annons
Se trailern till Caroline Ringskog Ferrada-Nolis nya serie AmningsrummetBrand logo
Se trailern till Caroline Ringskog Ferrada-Nolis nya serie Amningsrummet

Just nu kan vi se Alida Morberg i dramakomedin Amningsrummet på SVT, och utöver att vara skådespelare är Alida Morberg dotter till tv-vana kocken tillika skådespelaren Per Morberg och psykoterapeuten Inese Bergs Morberg. Och Alida Morberg är även mamma till tvååriga dottern Oona som hon har tillsammans med Bill Skarsgård.

Alida och Bill Skarsgård ångrad namnvalet till dottern

I serien om sex delar ser vi fyra kvinnor som alla har olika ingångar och nojor gällande mammarollen – gemensamt för alla fyra kvinnor är väl att de inte mår toppen. Alida Morberg spelar en mamma som gör klart att hon verkligen ångrar sitt val av namn till sitt barn. Vilket Alida Morberg även gjorde i det verkliga livet.

– Jag har ju gjort så på riktigt, det var ju lite så med min dotter. Vi bytte namn för vi stod inte riktigt för det förra, så det där kan jag verkligen relatera till, skrattar Alida Morberg i Malou efter tio på TV4 utan att avslöja vilket namn som var på tapeten från början. Hon fortsätter:

Annons

– Man var så inne i förlossningen liksom och bara ”ja, det där blir bra”, och sedan blir man ju lite klarare och bara, nej men nej... det här?

Efter dotterns födsel blev allt bättre för Alida

När Alida Morberg filmade för den nya serien, var dottern Oona knappt ett år, vilket hjälpte henne och gav stoff till rollen. Men Alida själv hade inte riktigt samma problem som sin depressionsdrabbade karaktär när dottern Oona kom till världen.

– För mig har det blivit bättre sedan jag fick barn. Jag vet inte, hon har ju fått mig att växa på många plan, och hon har ju lärt mig massa saker om mig själv. Så för mig har ju allt bara blivit bättre, säger hon i TV4 och fortsätter berätta om chocken hon fått över all fin respons efter seriens premiär:

– Otrolig respons, folk kommer fram och tackar. Folk känner sig inte lika ensamma. Det är ju så förbjudna känslor och man pratar inte om det.

LÄS MER:

Annons