ALIDA MORBERG OM DOTTERN OONA OCH RELATIONEN MED BILL SKARSGÅRD.
Alida Morberg och Bill Skarsgård
Slå på ljud

Just nu kan vi se Alida Morberg i dramakomedin Amningsrummet på SVT, och utöver att vara skådespelare är Alida Morberg dotter till tv-vana kocken tillika skådespelaren Per Morberg och psykoterapeuten Inese Bergs Morberg.

Och Alida Morberg är även mamma till tvååriga dottern Oona som hon har tillsammans med kändissonen Bill Skarsgård.

”Jag tror alla kvinnor drabbas av baby blues”

I SVT-serien Amningsrummet om sex delar ser vi fyra kvinnor som alla har olika ingångar och nojor gällande mammarollen – gemensamt för alla fyra kvinnor är väl att de inte mår toppen. Det är förlossningsdepressioner som korsas med det nya livet som mamma och och bara en allmän tomhetskänsla inför livet.

När Alida Morberg filmade för den nya serien, var dottern knappt ett år, vilket hjälpte henne och gav stoff till rollen. Men Alida själv hade inte riktigt samma problem som sin depressionsdrabbade karaktär när dottern Oona kom till världen.

– Första veckorna tänkte man att gud vad liten hon är, vågar jag gå ut med henne, hon är ju så skör. Efter ett år, när vi filmade, gick ju allting i ett. Man kom hem och ammade. Man var inne i en bubbla där man knappt sover något. Men jag hade ju ingen förlossningsdepression, jag fick en direkt kärlek till min dotter. Och jag tror alla kvinnor får baby blues-grejen, man blir väldigt känslosam. Jag ser saker på ett annat sätt sedan jag fick barn och det tillförde mycket till rollen, säger Alida Morberg till Aftonbladet.

Nya jobbet med Bill Skarsgård – Netflix-serien Clark

Just nu håller man på att spela in Jonas Åkerlunds nya Netflix-serie Clark – baserad på Clark Olofssons självbiografi.

I serien kommer Bill Skarsgård (som spelar huvudrollen) och Alida Morberg medverka.

– Efter nyår ska jag för första gången filma med Bill. Det är mycket sexscener i serien och i och med att vi är ett par, så skulle det bli kladdigt. Därför spelar jag typ den enda kvinnan som Clark inte sätter på. En 80-talsbrutta som sätter honom på plats, förklarar Alida Morberg till Aftonbladet.

LÄS MER:

Manusförfattaren om nya serien: ”Kände mig ensam när jag blev mamma”

Bill Skarsgård och Alida Morberg har blivit föräldrar!

10 kändisbarn som har blivit tillsammans

Mest läst