Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Alla nya filmer och serier på Disney plus i oktober 2020

28 sep, 2020 
AvStina Dahlgren
Disney plus lanserades nyligen i Sverige, men redan nu kommer en hel del nya filmer och serier till streamingtjänsten. Här är hela listan med nyheter för oktober 2020.
Annons
5 Disney-kvinnor att inspireras avBrand logo
5 Disney-kvinnor att inspireras av

Den 15:e september lanserades den nya streamingtjänsten Disney plus i Sverige. För 69 kronor i månaden får du över 500 filmer, 7 300 serieavsnitt och 40 originalproduktioner.

Filmer och serier på Disney plus

I utvalet finns bland annat alla säsonger av The Simpsons, High School Musical, Frost, Lejonkungen, Askungen, Pinocchio och Den lilla sjöjungfrun. Succérna från Disney Channel, som Hannah Montana, Ducktales, och Phineas finns även de på Disney plus.

Superhjälte-älskarna kan gotta sig i över 30 Marvel-filmer, och alla inbitna Star wars-fans kan se alla filmer i Skywalker-sagan. Hyllade filmer som Avatar, Hitta Nemo och Ice Age finns även de i sortimentet.

Nytt på Disney plus i oktober

Nu släpper Disney plus de nya titlarna som kommer att dyka upp under kommande månad. Här är hela listan med samtliga nya filmer, serier och dokumentärer som kommer att bli tillgängliga på Disney plus i oktober:

Annons

Aladdin

En live action-återgivning av Disneys animerade klassiker. En spännande historia om den charmiga pojken Aladdin som faller för den modiga och bestämda prinsessan Jasmine. Anden spelas av Will Smith.

Tillgänglig på Disney plus: 2 oktober.

The Right Stuff

Vad krävs det för att vara först? Skulle du riskera allt? Hur föds legender? Det är frågorna vi ställer i den nya serien på åtta avsnitt från National Geographic som tar avstamp i vad som kunnat bli USA:s första “realityserie”. Följ med när ambitiösa astronauter och deras familjer blev kändisar över en natt i en kamp om pengar, kändisskap och odödlighet.

Leonardo DiCaprio och Jennifer Davisson är exekutiva producenter.

Tillgänglig på Disney plus: 9 oktober.

Clouds

Clouds är den sanna historien om Zach Sobiech, en musikalisk 17-åring som lever med en ovanlig typ av bencancer som kallas osteosarkom. I filmen följer du Zachs resa under sitt sista år på gymnasiet när han navigerar genom utmaningar som kärlek, vänskap, familj och att lämna ett musikaliskt arv.

Annons

Tillgänglig på Disney plus: 16 oktober.

Meet the Chims

I Meet the Chimps får tittarna följa med in i det hemliga livet i ett av världens största och mest unika naturreservat – Chimp Haven. En tillflyktsort på över 80 hektar gömd djupt inne i det skogbeklädda Louisiana som är hem för över 300 schimpanser. Emmy-vinnande Jane Lynch står för berättarrösten i denna serie på sex avsnitt från National Geographic. Serien följer med-och motgångar hos denna otroliga grupp av schimpanser som har fått en andra chans i livet – tack vare personal vars engagemang och medkänsla inte har några gränser.

I denna naturdokumentär sätter Meet the Chimps schimpanserna, seriens hjärta och själ, i centrum. Ett känslofyllt verklighetsdrama som ger dig en unik inblick i allt som händer i Chimp Haven – från bråk om mat, allianser, romanser och “bromances” till tårar, utbrott, förräderi och hjärtesorg.

Tillgänglig på Disney plus: 16 oktober.

Annons

Ever After: A Cinderella Story

En ung flicka (Drew Barrymore) blir slav under sin styvmamma efter det att hennes pappa har gått bort. Flickan förälskar sig i prins Henry, men styvmamman gör allt för att Henry istället ska gifta sig med hennes äldsta biologiska dotter. Inspirerad av sagan om Askungen.

Tillgänglig på Disney plus: 16 oktober.

Framåt

Gör dig redo att dyka in en fantasivärld och låt Disney och Pixar presentera dig för två alvbröder i tonåren som ger sig ut på en extraordinär resa för att ta reda på om det fortfarande finns magi i världen…

Tillgänglig på Disney plus: 23 oktober.

Det var en gång en snögubbe

Nu avslöjas den hittills okända historien om Olof, den oskyldiga, insiktsfulla och sommarälskande snögubben som smälte allas hjärtan i den Oscarsvinnande animerade Disney-filmen Frost från 2013 och uppföljaren från 2019. I Walt Disney Animation Studios nya animerade kortfilm Det var en gång en snögubbe får vi följa Olofs första steg i livet och när han börjar sökandet efter sin identitet i de snötäckta bergen utanför Arendelle.

Annons

Tillgänglig på Disney plus: 23 oktober.

Disney Gallery: Star Wars – The Mandalorian

En dokumentärserie i åtta delar där vi får följa med bakom kulisserna under skapandet av webb-serien The Mandalorian. Varje avsnitt utforskar en annan aspekt av Star Wars-showen genom intervjuer och filmer bakom kulisserna.

Tillgänglig på Disney plus: 23 oktober.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

En fantasyfilm från 2016 baserad på boken med samma namn. På ett barnhem i Wales får vi följa en grupp minst sagt speciella barn. Det är osynliga barn, svävande barn, barn som kan starta bränder med sina händer och barn som har munnen i nacken. Ännu märkligare är att de har fastnat i en tidsloop och upplever samma dag om och om igen.

Tillgänglig på Disney plus: 23 oktober.

Poppers pingviner

En långfilm från 2011 om den stressade New York-bon Tom Popper som en dag får ett oväntat arv i form av pingviner. De är inte de lättaste husdjuren att ha och de lyckas vända upp och ned på hela Toms tillvaro, men kanske är det precis vad han behöver? Jim Carrey spelar rollen som Tom Popper.

Annons

Tillgänglig på Disney plus: 23 oktober.

The Mandalorian (ny säsong)

The Mandalorian och the Child fortsätter sin resa genom en farlig galax i den kaotiska tiden efter det Galaktiska Imperiets fall. Längs vägen stöter de på både fiender och samlar allierade. I rollerna ser vi Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers och Giancarlo Esposito.

Tillgänglig på Disney plus: 30 oktober.

Big Hero 6 (säsong 2)

I den fiktiva staden San Fransokyo bor underbarnet Hiro Hamada och hans robot Baymax. De fortsätter att avslöja skurkar och skydda staden från faror.

Tillgänglig på Disney plus: 30 oktober.

Foto: TT, Disney

LÄS MER:

Annons