Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Allt du behöver veta om Paris Hilton-dokumentären

17 sep, 2020 
AvSaga Pettersson
FotografYoutube
Allt du behöver veta om Paris Hilton-dokumentären
Dokumentären om Paris Hiltons liv, This is Paris, finns nu på Youtube. Vad hände med Paris Hilton – och vem är hon egentligen? Här är allt du behöver veta!
Annons
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höstBrand logo
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höst

SParis Hilton är en av det tidiga 00-talets mest uppmärksammade personer. Vissa minns henne som den superrika arvtagerskan som syntes på var och annan löpsedel, som en kändis som är känd för att vara... känd. Och för andra är Paris Hilton mer av en ikon, ett fenomen som så tydligt beskriver 2000-talets första era så som vi minns den.

I en rosa velourdress, med en chihuahua i ena handen vid den dåvarande bästisen Nicole Richies sida i tv-serien The Simple Life gjorde hon minst sagt avtryck. Vi såg de snobbiga it-tjejerna testa på livet på landet, något som både skavde hos och underhöll tittarna. Det blev fem säsonger och efter det hade bästisarna en självklar plats i rampljuset – fram till bara några år sedan.

Paris Hilton i This is Paris.
Paris Hilton i dokumentären This is Paris.

Den 14 september släpptes dokumentären om Paris Hilton, This is Paris. Och efter år av tystnad pratar vi återigen om Paris Hilton. Men den här gången av helt andra anledningar än tidigare.

Annons

Därför har hon fejkat både röst och personlighet

Paris Hilton avslöjar nu att hon i alla år gått in i en roll som inte egentligen är hon, där hon fejkat både sin röst och sin personlighet. I dokumentären hör vi för första gången hennes riktiga röst, en röst som är mycket mörkare än den röst vi är vana att höra henne i.

– Jag har spelat en karaktär hela tiden, så världen har aldrig riktigt vetat vem jag faktiskt är. Mitt riktiga jag är en person som faktiskt är briljant. Jag är ingen dum blondin, jag är bara väldigt duktig på att låtsas vara en, säger Paris Hilton i en intervju med australienska Today. Hon fortsätter:

– Jag vill inte bli ihågkommen som någon som är blåst. Jag vill bli respekterad för den affärskvinna som jag faktiskt är.

I början av dokumentären ursäktar hon sig, och förklarar att det är så svårt för henne att bara vara sig själv, utan att gå in i karaktären hon i alla år spelat.

Annons

– När det är en kamera i närheten så blir jag alltid någon annan.

Paris Hilton bryter tystnaden om övergreppen

Det är inte bara sin verkliga person som hon undanhållit i alla dessa år. Nu berättar hon även om det trauma som hon var med om som barn, det trauma som än idag får henne att drömma mardrömmar om nätterna.

– Det hände något i min barndom som jag aldrig pratat om. Jag drömmer fortfarande mardrömmar om det. Jag önskar att jag kunde ta med en kamera in i mina drömmar, för att visa er hur det är. Det är fruktansvärt och jag återupplever det varje natt, säger Paris Hilton i dokumentären.

Som ung blev hon inskriven på en privatskola för ungdomar med emotionella och beteendemässiga problem, och Paris Hilton berättar att hon dagligen utsattes för både psykiska och verbala övergrepp på privatskolan. I dokumentären medverkar också fyra andra personer som vittnar om samma sak.

Annons

LÄS MER:

Annons