Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Allt du vill veta om På spåret-finalisterna Ina och Cecilia

22 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hanna Hellquist och Jonathan Unge har tillsammans vunnit Alla mot alla – och nu möts de i en tuff finalmatch i På spåret.
Men vilka är deras respektive lagkamrater som har gjort att de tagit sig till final?
Här är allt du vill veta om Ina Lundström och Cecilia Düringer!
Annons
Här är alla deltagare i "På spåret"Brand logo
Här är alla deltagare i "På spåret"

P3-profilen och DN-krönikören Hanna Hellquist och Aftonbladet-krönikören och komikern Jonathan Unge tävlade tillsammans i Filip och Fredriks frågesportsprogram Alla mot alla på Kanal 5, och vann hela säsongen efter en finalmatch mot Ebba Kleberg von Sydow och Olof Lundh.

Nu möts Hanna Hellquist och Jonathan Unge i finalen i På spåret på fredagen – men i olika lag. De har båda lyckats ta sig till finalen med höga poäng, tillsammans med sina lagkamrater. Hanna Hellquist tävlar tillsammans med Ina Lundström, medan Jonathan Unge tävlar med Cecilia Düringer.

Vem är Cecilia Düringer?

Cecilia Düringer, 42, har blivit en tittarfavorit med årets säsong av På spåret – hon har imponerat med sina breda kunskaper, och hjälpt laget att slå poängrekord. Cecilia, som bor i Stockholm med sin sambo, är i grunden gymnasielärare i historia, men har de senaste åren blivit omtyckt radioprofil med programmet P3 Historia. 2017 vann hon Stora Radiopriset i kategorin Årets rookie. Cecilia släppte också boken Punkt litteraturhistoria förra året. Många känner nog också igen Cecilia från TV4:s Nyhetsmorgon, där hon är med regelbundet som expert.

Annons

I en intervju med Aftonbladet berättar Cecilia hur hennes medverkan i På spåret har lett till mer uppmärksamhet än hon någonsin fått förut.

– Det är ju en institution och det märker man väldigt tydligt. Jag är ju van att vara med i TV4:s ”Nyhetsmorgon” och de har ju också ett stort genomslag, men det här är något annat. I normala fall brukar kanske folk komma fram till mig i Karlstad och Linköping. Stockholmarna bryr sig ju sällan om c-kändisar som dyker upp i morgonsofforna. Men nu kommer även de fram. Då säger de i och för sig oftast att de älskar Jonatan Unge. Haha! Men det är klart, han är ju Sveriges mest älskade man så det är ju inga konstigheter. Men de säger oftast att det är jättekul och att de tycker att vi är så smarta, berättar hon.

Vem är Ina Lundström?

I andra buren, jämte Hanna Hellquist, hittar vi Ina Lundström, som även hon är radioprofil. Inas röst känner nog en del igen från både Ring P1 och Karlavagnen, där hon varit programledare. Hon har också varit journalist och arbetat på Göteborgstidningar som Faktum, Offside och Filter.

Annons

Sitt stora genomslag har den 38-åriga komikern från Göteborg fått med den populära podcasten Flashback forever, som blev till i början av pandemin, tillsammans med vännerna Emma Knyckare och ”Scroll-Mia”. Under två år har de vuxit till en av landets mest populära podcast, och nu åker de också ut på turné med en liveshow.

– Både jag och Mia gillar att läsa på Flashback och då satt man ju och scrollade sönder. Då började vi snacka om att det vore gött att ha en podd om Flashback så man kunde hålla sig uppdaterad utan att behöva använda tummarna, säger Ina Lundström till Expressen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons