Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Allt om kungligheternas klädval på dopet

01 dec, 2017 
AvIda Gustafsson
Sofia överraskade genom att bära släktens folkdräkt på prins Gabriels dop i Drottningholmskyrkan i Stockholm.
Annons

Prinsessan Sofia överraskade på prins Gabriels dop genom att rata en klänning från någon av de stora modehusen eller kända varumärkena. I stället bar hon en Älvdalendräkt som är upsydd av en släkting på 1950-talet.

En fin hyllning till Dalarna där hon själv växte upp och som också är det hertigdöme som har tilldelats prins Gabriel.

Victorias outfit var tvådelad och gick ton i ton i rött, en jacka och matchande röd kjol. Håret, som var uppsatt i en elegant svinrygg var dekorerad med en röd rosett.

Annons

Gravida Madeleine bar puderrosa kappa och en blommig klänning med rosa botten som kommer från Valentino, här är en liknande klänning i samma mönster (reklamlänk) som kostar cirka 25 000 kronor. Enligt uppgifter till Svensk Damtidning kostar Madeleines klänning 56 000 kronor och den ljusrosa kappan i persianpäls, som också kommer från Valentino, ska kosta 14 510 euro, cirka 144 000 kronor!

Annons

Drottning Silvia bar en outfit som gick ton i ton i isblått, en sidenkappa från tyska modemärket Georg et Arend, skriver kungliga modebloggen UFO No More på sitt Twitterkonto. I håret hade drottningen en silvrig coiffe med ett gnistrande flor.

Annons

FOTO SVT, IBL, Stella Pictures

Läs även

Se den fina hyllningen i Meghans förlovningsring

Annons