Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Allt vi vet om nya Ica-Stig – då presenteras hen

29 jan, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografPeter Gehrke/Ica
Loa Falkman har slutat som Ica-Stig.
Suzanne Reuter, Björn Kjellman eller någon helt annan? Eller båda två?
De senaste veckorna har spekulationerna om vem som tar över rollen som Ica-Stig gått varma. Här är allt vi vet!
Annons

Videon kunde inte hittas

Det var vid nyår som Loa Falkman i en reklamfilm berättade att han slutar som Ica-Stig. Han axlade rollen i februari 2015 efter att originalet Hans Mosesson lagt av. Han hade då varit med i Icas reklamer i femton år.

Loa Falkman berättade i en intervju med Aftonbladet att det från början var tänkt att han skulle spela Ica-Stig i ett år. Men det blev alltså längre än så.

– Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya skulle man kanske kunna säga, sade Loa Falkman i sin sista reklam.

De tros bli nya Ica-Stig

Sedan beskedet kom har det spekulerats fritt i vem som ska ta över. De som det pratats mest om den senaste tiden är Suzanne Reuter, Björn Kjellman, Johan Rheborg, Thomas Ravelli och Måns Zelmerlöw. Ica har nämligen släppt ledtrådar i sina reklamfilmer, och i kommentarsfältet på sociala medier är det många som tror sig ha knäckt koderna.

Annons

I den senast reklamfilmen syns en målning på Eva och Adam, och Björn Kjellman har varit med i Måns Herngrens och Hannes Holms film Adam & Eva, vilket många har noterat. I filmen syns också den nya Ica-Stig snabbt, men man får inte se ansiktet på personen. Vissa ser dock en likhet mellan den personen och Johan Rheborg.

En hel del ledtrådar pekar också mot Suzanne Reuter, vilket glädjer många som tycker att det är dags för en Ica-Stina eller Mon-Ica. I en av reklamfilmer hörs nämligen hur en Lena Svensson kallas till kassan. Det är en rollfigur som spelades av Suzanne Reuter i Svensson, Svensson.

Vändningen: Två Ica-Stig?

Det finns också en möjlighet att det inte bara blir en Ica-Stig utan två. På reklamskyltar som satts upp tycks det nämligen som att det är två helt olika personer som har den klassiska vita kavajen på sig, något som Hänt skrivit om.

Då får vi veta vem som spelar nya Ica-Stig

Vem eller vilka som blir ansiktet utåt för livsmedelsbutiken avslöjas på söndag 31 januari.

Läs också:

Annons