Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Amadeus Sögaards fina hyllning till mamma Carola Häggkvist

11 jun, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Amadeus och Carola
Artisten och fotbollsspelaren Amadeus Sögaard har precis släppt sin första låt på svenska. Och den innehåller en hyllning till mamma Carola.
Annons
Carola Häggkvists stilresa genom årenBrand logo
Carola Häggkvists stilresa genom åren

Förra året släppte Amadeus Sögaard, 24, musik för första gången. Då var allt på engelska, och nu har han kommit ut med en ny singel – på svensk. Säg mig hur jag mår? heter den.

I en av verserna sjunger han om sin mamma Carola Häggkvist och hennes Eurovision song contest-framträdande med låten Evighet i Grekland.

”Sett varenda scen,
morsan i Aten,
ja, det kändes som en evighet”

Så kom hyllningen till

Han berättar för Aftonbladet om hur han och låtskrivarpartnern Carl-Philip Ström kom på den fina hyllning.

– Hahaha vi satt och garvade jag och Carl-Philip för det blev så sjukt hands on. Vi satt där: ”Vad rimmar på scen, jo Aten!” och jag var ju faktiskt med mamma när hon tävlade där med Evighet. Det blir lite så att de som fattar de fattar, kul att du hörde det.

Carola Häggkvist och Amadeus Sögaard.
Carola Häggkvist och Amadeus Sögaard.

Amadeus Sögaard skriver också om sin pappa, som just nu avtjänar ett fängelsestraff för bokföringsbrott och grovt skattebrott. I låten sjunger han om att han skickar brev till sin pappa.

Annons

– Jag vill inte att texten ska outa att det är jag som sjunger och att texten handlar om ”Carola och Runar”. Det handlar om farsan och morsan. Jag är inte den första som skickar brev till en förälder som avtjänar ett straff. Jag njuter av att skriva av mig i studion, det blir som att det går från ens huvud och hjärta och ner på papper. Det blir som att man får hänga av sig nånting efter varje gång. Man tar orden från sitt huvud så är det inte längre lika jobbigt, säger han till Aftonbladet.

Carolas hyllning till sonen

I fredagskväll hade Amadeus releasefest, och då var så klart Carola på plats.

”Succé på Amadeus releaseparty för närmaste vänner med nya singeln ’Säg mig hur jag mår?”, skriver hon på Instagram och tillägger:

”Heja dig älskade son. Så glad och stolt över dig och att du vågar ta kliv framåt och ut mot dina drömmar. Musik är inspirerande, läkande, bro byggande och mycket mycket mer. Vi är många som älskar dig för den du är! Mest jag.”

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons