Anders Bagge.

TT

Anders Bagge är mitt uppe i förberedelserna för sitt framträdande i Melodifestivalen, som han lite överraskande nog kommer tävla i år. Han går upp scenen under den tredje deltävlingen som hålls den 19 februari.

TV: 5 saker om Anders Bagge som du kanske inte visste tidigare
1:12

Efter reklamen: TV: 5 saker om Anders Bagge som du kanske inte visste tidigare

(1:12)

Slå på ljud

Det blir nog en spännande utmaning för mannen som annars är mest känd för att bedöma hur andra sköter sig på scen, som en av jurymedlemmarna i Idol.

Sanna Lundells tankar om skönhetsingrepp – och det har hon gjort

Bagges svåra sorg

Förra veckan råkade Anders Bagge ut för ett stort bakslag på det personliga planet. Hans och hustruns Johanna Bagges hund Selma gick nämligen tragiskt nog bort, bara några månader efter att deras andra hund också dött.

“Vila nu min vita lilla ängel. Du fick somna in idag. Nu får du springa med din syster Ebba, tårarna rinner ned för våra kinder, och vi känner oss tröstlösa... Så oerhört tacksam för varje minut du skänkt....Vi älskar dig. Din Husse och Matte och alla dina vänner här på jorden”, skrev Anders Bagge på Instagram då och delade en bild på hunden.

Nu, en knapp vecka efter tragedin, har såren så klart inte hunnit läka, och i en intervju med Expressen berättar han om saknaden.

– Det är bara en stor, bottenlös sorg som är svår. Det finns inga ord som hjälper egentligen. Det gör ont att se ens hustru vara så otroligt ledsen för det är hennes hundar från början och hon har haft dem i 15 år. Och nu dör båda inom loppet av tre månader, säger han till tidningen.

Mariette Hansson orosanmäld till socialtjänsten – egna orden

Anders Bagge om tystnaden i hemmet

Anders Bagge berättar också om tomheten som finns hemma hos paret nu.

– Vi har ganska hårda trägolv, och så fort jag gick någonstans så hörde man deras klor som gick efter en. Det är helt tyst. Det är som att mina barn har flyttat ut, det låter ingenting. Det har varit jäkligt tufft. Det är någonting som så många människor går igenom, man förstår deras saknad. Den är obeskrivlig, det är en obeskrivlig sorg. En hund gör ju sällan någon illa, den ger ju bara en massa kärlek. Det är skitjobbigt.

Bonde-Susanna Karlssons panik över att lämna sonen Tor själv med Hannes

Se också: 5 snackisar från veckan som gått
1:18

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som gått

(1:18)

Slå på ljud
Mest läst