Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anders Pihlblad fina bild med mamman – efter läkarbeskedet

06 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.

Nyhetsmorgon-programledaren Anders Pihlblad har en nära relation med sin mamma.
För några år sedan fick Anders och hans mamma ett hemskt besked från läkarna – nu berättar han om revanschen.
”Mamma höll inte med”, skriver han till en bild på Instagram.

Annons
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Anders Pihlblad är en av de mest välkända ansiktena i TV4:s Nyhetsmorgon. Flera gånger i veckan guidar han morgontittarna mellan gäster, inslag och nyheter, och har på sätt blivit en självklar del av folks vardag.

På Instagram delar programledaren med sig av sitt jobb på tv-kanalen, men också sitt liv med maken och kanalkollegan Henrik Alsterdal, som tidigare var nyhetsuppläsare men nu jobbar i Efter fem med Anna Brolin. Henrik och Anders träffades i TV4-huset, och det var under en personalfest som Anders Pihlblad till slut vågade ta kontakt med sin blivande kärlek.

– Det var en fest med bad-och båttema. Det var under min mest vältränade period och jag klädde ut mig till livräddare ur programmet Baywatch. Jag kom från en förfest och vågade gå fram och prata med Henrik, har Anders berättat i tidningen Hela Gotland.

Annons

I dag har paret varit gifta i tio år, och har två barn ihop, som det fått tillsammans med två tjejkompisar och har varannan vecka.

Det är inte bara maken Henrik som syns på Anders sociala medier – även hans mamma dyker upp emellanåt. De två har en nära relation, och under pandemin tyckte programledaren det var jobbigt att inte kunna umgås med sin mor, som bor på ålderdomshem.

Anders Pihlblad glädjebesked med mamman

För fem år sedan fick Anders och hans mamma ett hemskt besked från läkaren. De fick höra att mammans liv höll på att gå mot sitt slut – något hon nu har motbevisat i flera år, och dessutom genom en pandemi.

Till en bild på sig själv och mamman skriver Anders Pihlblad på Instagram:

”Idag är det fem år sedan läkarna sa att mamma bara hade några veckor kvar att leva. Mamma höll inte med och gör det fortfarande inte 260 veckor senare.”

Bland kommentarerna är det många som är glada för Anders och hans mammas skull, och hyllar den fina bilden.

”Så underbart att se er 2 tillsammans bara njut av din mamma så härlig bild på er. Kramar till er”, skriver en person.

”Så fina tillsammans. Hoppas ni får många fina år tillsammans ytterligare. Mamma är ju alltid mamma.”, skriver en annan.

Annons