Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Andreas Lundstedt lämnade landet med nya kärleken – efter svåra tiden

18 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Andreas Lundstedt lämnade Sverige efter en turbulent tid med droger och hårt festande. Så lever han i dag.
Annons
5 saker du vill veta om Izabella ScorupcoBrand logo
5 saker du vill veta om Izabella Scorupco

Andreas Lundstedt gjorde stor succé i gruppen Alcazar. Och solo. Han spelade på klubbar och uteställen, gjorde krogshower och deltog i Melodifestivalen. Dessutom gjorde han huvudrollen i Saturday night fever, först på Oscarsteatern och därefter på Chinateatern.

Peter Jöback Lisa Nilsson, Andreas Lundstedt och Lizette Pålsson med sin Grupp Four Stage, 1988.

Men trots framgångarna var inte livet i rampljuset helt enkelt. I sin självbiografi, Mitt positiva liv, har Andreas berättat om att han gick igenom en turbulent period. Han levde självdestruktivt och försökte döva både sorg och ett visst självförakt med droger och festande.

– Det har hänt och jag står för allt. Kanske kan jag bli lite ledsen och tycka att det var tråkigt att jag ibland gjorde onödiga val och hamnade ur spår. Det är inget jag är stolt över, men jag inser i dag att det var någonting som jag behövde göra då, har Andreas nyligen berättat för TT.

Alcazar, Lina Hedlund, Andreas Lundstedt, Tess Merkel, uppträder på Melodifestivalen 2020.

I boken, som han skrivit med Cecilia Blankens, berättade han också om att han var hiv-positiv. I dag har Andreas lämnat livet med de hårda festerna. Han är glad för det eftersom det var ett helt avgörande beslut.

Annons

– Annars hade jag inte suttit här i dag, berättar han för TT.

Andreas Lundstedts man

Andreas Lundstedt har haft ett par lugna år, i och med pandemin. Han avslöjar att han lämnat landet. I ett och halvt år har han bott i Grekland, tillsammans med äkta maken Daniel Mitsogiannis, artist och producent.

– Vi hade tanken och drömmarna om att någon gång flytta ner. Men det är lite svårt att bara dra i väg, med det här jobbet där man sjunger på olika ställen. Men så försvann alla gig och då kände vi: "Perfekt, vi drar".

Andreas Lundstedt och maken Daniel Mitsogiannis under ett vimmel på Bank Hotel våren 2022.

Nu är Andreas tillbaka i Sverige igen. Med maken och parets två hundar. Han fyller 50 (men har ingen kris). Och han har en rad nya spännande projekt på gång. I höst är planen att uppfylla en dröm. Vilken? Att åka på en konserthusturné med tolkningar av George Michaels fantastiska musikskatt.

– Nu känns som rätta tillfället. För att jag känner mig bekväm och självsäker, och jag vet att jag kommer att göra det bra, på mitt sätt. Det är häftigt att känna att man har utvecklats på det sättet. Jag kommer att våga mer efter 50, tror jag.

Annons