Andreas Mattsson i Popsicle på scen.
0:59

Efter reklamen: Maxida Märak – 5 saker du inte visste om artisten

(0:59)

TV4 släpper nya artister till årets Så mycket bättre på löpande band – och senast ut är artisterna Cherrie och Andreas Mattsson.

R'n'b-sångerskan Cherrie har varit högaktuell de senaste åren, och släppte nyligen en hyllad låt tillsammans med Benjamin Ingrosso. Andreas Mattsson å sin sida var stor på 90-talet som sångare i indiebandet Popsicle, men har backat undan från rampljuset sedan dess.

När artisterna avslöjades som nya deltagare i Så mycket bättre i torsdagens Nyhetsmorgon konstaterade Andreas Mattsson att han ser fram emot att träffa de andra artisterna och lära känna dem.

– Det är det bästa som finns att träffa andra musiker. Sen ska man göra musik också, det är det svåra, säger Andreas Mattson i Nyhetsmorgon.

Casper Janebrink och Siw Malmkvist klara för Så mycket bättre

De är klara för Så mycket bättre 2021

Cherrie håller med, och tycker att det är en intressant blandning av artister.

– En bra line up tycker jag. Jag ser ju framemot att träffa de andra, säger Cherrie i TV4-programmet.

Cherrie menar att det är en balansgång mellan att respektera låten man tolkar, men samtidigt göra den på sitt eget sätt.

– Man vill ju respektera artisten samtidigt som man får representera sig själv i det, säger Cherrie.

Sedan tidigare är Peter Jöback, Maxida Märak, Casper Janebrink och Siw Malmkvist klara för säsongen, som spelas in på Gotland i sommar.

Agneta Sjödin och Casper Janebrink är nya programledare i Bingolotto

Popsicles dödsönskan för Janebrinks Arvingarna

Just mötet mellan Casper Janebrink och Andreas Mattsson kan bli speciellt – eftersom Popsicle har önskat livet ur hela Arvingarna.

Det var 1992 som Popsicle vann pris på Grammisgalan, och bandets gitarrist Fredrik Norberg i tacktalet uttryckte en önskan om att dansbandet skulle dö.

– Tack till oss själva, varsågod, och hoppas Arvingarna dör i någon tragisk bussolycka, sa Fredrik Norberg.

Casper Janebrink berättade i Tack för dansen på TV4 att Popsicle-medlemmens ord har följt med honom under karriären.

– Man ska åka 30-40 mil på natten för att hinna till nästa ställe. Då har man gått och lagt sig och bara legat där: "tänk om det skulle hända, tänk om det liksom skulle falla in, det som han har stått och sagt". Så man har tänkt på det och tyckt att det varit lite läskigt ibland, att gå och lägga sig i bussen.

Peter Jöback och Maxida Märak klara för Så mycket bättre i TV4