Lotta Engberg i Bingolotto.

Bingolottos uppesittarkväll den 23 december är en folklig tradition – många runt om i landet samlas med familjen och spelar bingo kvällen före julafton varje år.

Tidigare har man behövt vänta över en halvtimme in i sändningen innan man fått spela sitt första bingospel för kvällen – men efter kritik från tittarna har man nu valt att ändra upplägget.

Eftersom många reagerat på att det tagit så lång tid innan man får börja spela, så har man nu valt att lägga till ett till bingospel.

– Vi har fyra stycken vanliga bingon, och sen ett miljonbingo, säger programledare Lotta Engberg, som leder uppesittarkvällen tillsammans med Stefan Odelberg.

Hon fortsätter:

– Det är lite ändrat, för vi har tid att spela ett bingo till.

Pressansvarige för Bingolotto, John Sarafian, bekräftar ändringen.

– Nu har man för första gången bestämt att fem bingospel ska spelas under kvällen istället för fyra. Det gör att ettans bingo spelas ungefär tio minuter in i programmet, säger John Sarafian till Aftonbladet.

Ändringen i Bingolotto – därför saknas publiken

Förra årets uppesittarkväll, som leddes av dåvarande programledaren Rickard Olsson, gjorde ett försäljningsrekord med en omsättning på 200 miljoner kronor.

– Under kvällen samlades även 60 miljoner in till Sveriges föreningar, klubbar och förbund och detta beräknar vi slå i år, säger John Sarafian.

I år gästas Lotta Engberg och Stefan Odelberg bland annat av bröderna Daniel och Emil Norberg, artisparet David och Kristina Lindgren, Måns Zelmerlöw, Arvingarna och Anders Ekborg.

På grund av coronapandemin har man dock valt att inte ha någon publik – precis som man gjort sedan i våras.

Lotta Engberg kommer också programleda nyårsbingon på nyårsafton. Då är dock Stefan Odelberg ersatt av Arvingarna-sångaren Casper Janebrink.

Läs mer:

Lotta Engbergs tårar efter skilsmässan med Patrik Ehlersson

Lotta Engbergs kärleksstöd till pojkvännen Doktor Mikael inför nya jobbet

Rickard Olssons nya liv – byter namn

Utvald läsning

Femina