Turturduvorna Lotta Engberg och Doktor Mikael Sandström hamnade på allas läppar våren 2020 när de, efter flitigt flirtande via media, inledde sin romans. Paret bekräftade sin relation så sent som i augusti och ännu består kärleken, även om det inte är helt enkelt eftersom de på grund av sina arbeten måste ha ett distansförhållande med en boende i Stockholm och en i Göteborg. Den folkkära duon träffas dock så ofta de kan och stöttar varandra i vardagen, inte minst när det gäller frågor gällande yrkeslivet.

Lotta Engberg rutinerad programledare

Även om de båda har vana att stå framför kameran är Lotta Engberg en långt mer rutinerad tv-profil inom nöjesgenren än sin pojkvän. Doktor Mikael har som bekant framför allt varit inriktad på att prata om sjukdomar och dela med sig av hälsotips i Nyhetsmorgon på TV4. Lotta Engberg å sin sida har mångårig erfarenhet som både programledare och producent med stora produktioner som Lotta på Liseberg och Bingolotto i bagaget.

Doktor Mikael satsar på scenshow

Den omtyckte tv-doktorn jobbar just nu på ett, för honom, helt nytt koncept; en föreställning som heter Dr. Mikael live där han ska mixa humor och allvar med historier från vården. För en läkare kan steget tyckas stort, men med Lotta Engberg vid sin sida blir det enklare, hon stöttar och förser sin kärlek med massor av kunniga tips som hjälper honom i arbetet med showen som är tänkt att ha premiär den 12 november på Playhouse teater i Stockholm. Och Doktor Mikael är förstås upprymd över diskussionerna med sin kunniga flickvän och inspirerad inför framtiden med showen:

–Vi pratar mycket om det och tycker att det är kul. Min avsikt är att showen ska bli roligare än Nyhetsmorgon, att det finns potential att ta ut svängarna, säger doktor Mikael Sandström till nöjessajten Hänt.

Doktor Mikael, som även tidigare hyllat sin flickvän för hennes goda personliga egenskaper, lyfter även hennes kompetens.

– Lotta är väldigt duktig. Hon är med och producerar Bingolotto, till exempel, mycket mer än vad folk tror.

Läs mer:

Mikael Sandströms kritik mot läkarkollegorna

Så mycket tjänar de kvinnliga tv-profilerna – här är hela listan

Lotta Engbergs ord till doktor Mikael i direktsändningen av Bingolotto

Mer läsning

Femina