Hollywoodstjärnorna Angelina Jolie, 45, och Brad Pitt, 57, träffades som så många andra på jobbet. De gifte sig 2014 och två år senare ansökte Jolie om skilsmässa. Pitt har förklarat att det handlat om hans alkoholism medan Angelina har uppgett för Vouge att hon lämnade maken ”för min familjs välmåendes skull”.

Hur det nu var så har Angelina nyligen cashat in en rejäl hacka på en gåva som ex-maken en gång gett henne – en tavla av ingen mindre än Storbritanniens före detta premiärminister Winston Churchill.

Målades under andra världskriget

Tavlan som lades ut på auktion av anrika auktionskammaren Christie’s i London heter Tower of Koutoubia Mosque.

Tavlan Angelina Jolie fick av ex-maken Brad Pitt 2011.

I ett pressmeddelande skriver de: ”Tower of Koutoubia Mosque skapades efter Casablanca-konferensen där de Allierade enades om att endast en total kapitulation från Axelmakterna skulle godtas. Det var det enda verket Churchill målade under kriget, kanske påhejat av de framsteg de Allierade nyligen gjort i det land han ansåg vara ett av de vackraste han någonsin besökt”.

Köptes av Pitt 2011

Tavlan var ursprungligen en gåva från Churchill till dåvarande amerikanska presidenten Franklin D. Roosevelt. Sist den såldes på auktion gick verket för imponerande 30 miljoner kronor. Det var för tio år sedan, 2011. Köparen den gången var Brad Pitt och mottagaren av gåvan var hans dåvarande hustru Angelina Jolie.

Jolie har alltså hållit hårt i tavlan fram till nu när hon själv bestämde sig för att auktionera ut den. Angelinas vinst? Cirka 70 miljoner kronor!

Källa: Cosmopolitan

LÄS MER:

Jennifer Anistons ovana i Vänner viral på Tiktok

Så klär du dig mest smickrande för din hudton

Mr and Mrs Smith får en reboot: Här är casten

Utvald läsning

Femina