Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Anki Lidén om sorgen fyra år efter sonen Tim Berglings bortgång

05 apr, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Anki Lidén om sorgen fyra år efter sonen Tim Berglings bortgång
Det har snart gått fyra år sedan Tim ”Avicii” Bergling avslutade sitt liv, och mamma Anki Lidén kan fortfarande inte lyssna på sonens musik.
Nu berättar hon om sorgen.
Annons
Till minne av AviciiBrand logo
Till minne av Avicii

Det har snart gått fyra år sedan vi möttes av det tragiska beskedet att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, lämnat oss. Den 20 april 2018 gick världsstjärnan bort under det att han var på semester med sina vänner i Omans huvudstad Muskat. Han blev 28 år gammal.

Kort innan Tim gick bort fick hans föräldrar Klas Bergling och Anki Lidén veta att hans psykiska tillstånd hade försämrats. De satte sig därför på ett plan på väg till sin son, men hann inte dit i tid innan Tim hittades död.

Tim ”Avicii” Bergling.
Tim ”Avicii” Bergling.

”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar.

Annons

Tack för de initiativ som tagits för att hedra Tim, som samlingen på Sergels torg, kyrkklockor som spelat hans musik och tysta minutrar runt om i världen”, hälsade familjen i ett öppet meddelande som publicerats via presskontakten Ebba Lindqvist.

Mamma Anki Lidén om sorgen fyra år senare

Efter Tims bortgång har hans pappa Klas Bergling pratat en del i media om sorgen och saknaden efter sonen. Någon som varit mer tystlåten är mamma Anki Lidén. När Aftonbladet intervjuar henne i samband med hennes 75-årsdag berättar hon hur hon mår idag.

– Det är före och efter Tims död. Nu är det ett tomrum och en saknad efter chocken som varade så länge. Stundtals kan jag inte förstå att Tim inte finns längre. Det är ett pågående sorgearbete, säger hon till Aftonbladet.

Hon har tidigare berättat att hon inte klarar av att lyssna på Tims musik – något som håller i sig än idag.

– Nej, jag sätter aldrig på den. Om jag inte är beredd att höra den om den exempelvis spelas på radion är det som att få ett slag i magen. Det är otroligt tungt. Däremot har han ju fått otroligt mycket uppskattning efter sin död vilket känns fint. Tim fick leva ett kort liv, men fick verkligen göra det han drömde om, berättar hon vidare.

Klas Bergling och Anki Lidén.
Klas Bergling och Anki Lidén.

Familjen startade Tim Bergling Foundation

Familjen har efter Tim Berglings död startat stiftelsen Tim Bergling Foundation i hans ära, där de jobbar för minska psykisk ohälsa bland barn och unga.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons