5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon
Slå på ljud

Hur kom det sig att du tog över som programledare för Farmen?

– Jag blev glad och förvånad när jag fick frågan, det är långt ifrån mig. Jag hade precis blivit livrädd för en orm i studion någon vecka tidigare och tänkte att de inte kan ha inte sett det. Nu har ju jag erfarenhet av realityproduktion, och jag tycker tävlingsmomenten och hur människor reagerar är intressant att följa. Det fanns många aspekter som kändes spännande.

Vilket är det bästa minnet från årets Farmen-inspelning?

– Roligaste minnena är alla häftiga kamper, det är så mycket adrenalin i tinget! Det blir spännande på riktigt. Jag har inte mjölkat någon ko, men jag har mjölkat en get. Då kände jag ”vad livet kan ta vändningar”, det var samma dag skulle jag egentligen skulle varit varit i Dublin och jobbat med fotbolls-EM.

Blir det en till säsong Farmen för dig i sommar?

– Det får vi se...

Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Du gör ju mycket annat på TV4 också, som Efter fem och Biggest loser. Blir det aldrig för mycket?

– Jag tycker att variationen är det roligaste, den största skillnaden i jobbet är inspelade program kontra livesändningar. Den mixen är väldigt rolig. Att arbeta med Efter Fem hela det här speciella året med ett extremt nyhetsläge, det går inte att likna vif något. Det har varit presskonferenser som avlöst varandra, och det har hänt att man fått skicka ut hela det planerade programmet med en kvar till sändning. Det har varit väldigt intressant att jobba med.

Vart reser du när man får igen?

– Jag har inte vågat tänka tanken, det är så många ställen man vill till. Jag har en dröm om att åka tillbaka till Kapstaden, men det är så långt bort att det kan bli svårt. Jag kan ta Köpenhamn eller vad som helst. Det jag saknar mest när man inte reser är det kulturella utbytet – andra språk, andra kulturer. Det suktar jag meste efter.

Vilket är ditt sämsta köp?

– Jag har ganska många dåliga köp. Mycket dåliga barngrejer man trodde man behövde, som man inte använde sen. Jag köpte miniportionsburkar som man skulle ha och frysa in. Jag har ju aldrig varit i närheten av att göra sin egna puréer, jag övervärderade min egen ambitionsnivå.

Vilket är det konstigaste rykte du hört om dig själv?

– Jag vet inte det konstigaste, men det vanligaste är att jag skulle vara släkt med Tomas Brolin. Det är jag inte.

Vilken skönhetsprodukt klarar du dig inte utan?

– Hudkräm för ansiktet. Jag är så sjukt torr, speciellt på vintern. Jag har en från Dermalogica som jag tycker om.

Patrick Ekwalls dotter har startat insamling för Hannah

Vad ljög du senast om?

– ”Om du inte kommer in i badrummet på en gång så kommer tandtrollen”.

Vilken app är den första du öppnar på morgonen?

– Det beror på, jag har så mycket nyhetsnotiser på mobilen, så någon av nyhetsapparna. Expressen, Aftonbladet, CNN, Sky News.

Vad var bättre förr?

– Om förr är 2019 så var väldigt mycket bättre, som att få umgås och kramas och trängas.

Vilket råd skulle du vilja ge ditt 17-åriga jag?

– Att inte ta åt sig så mycket av nedvärderande kommentarer, och stå upp mer för sig själv. Man är inte jobbig om man står upp för sig själv.

Anna Brolin

Ålder: 40 år.

Bor: Stockholm.

Familj: Gift och barn.

Tittarnas kritik efter TV4:s avslöjande om deltagarna i Farmen 2021

Mest läst