Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Patrick Ekwalls dotter har startat insamling för Hannah

16 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAnna-Karin Nilsson/Expressen/TT
Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwall kämpade mot cancern in i det sista, och ville stötta andra i samma situation – men i helgen gick hon bort i sjukdomen, bara 39 år gammal.
Nu har Patrick Ekwalls dotter Wilma startat en cancerinsamling i sin bonusmammas namn, som redan har dragit in flera hundra tusen kronor.
”Min underbara dotter Wilma startade en insamling i dag om du vill bidra”, skriver Patrick Ekwall på Instagram story.
Annons
Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdomBrand logo
Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdom

Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwall var öppen med sin kamp mot bröstcancer, och hennes öde att som 38-åring och mamma till en liten flicka drabbas av en aggressiv cancer berörde många. Samtidigt ville Hannah, som drev en frisörsalong, stötta andra i samma situation, och sprida kunskap – tillsammans med maken startade hon en insamling på Cancerfonden och valde att berätta sin historia.

I helgen somnade Hannah Ekwall in, 39 år gammal.

”Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje. Det är så ofattbart orättvist och just nu vet jag inte hur vi ska ta oss vidare - även om jag vet att Hannah hade tyckt att vi måste göra det. Jag, Tindra, Wilma och Hannahs familj vill tacka alla ni som stöttat oss längs vägen, jag vet att Hannah var stolt över allt det stöd hon gav så många andra i samma situation.Vi älskar dig för evigt, Hannah och vi kommer aldrig sluta sakna dig.”, skrev hennes make Patrick Ekwall på Instagram lördagen.

Annons

Ekwalls dotter startat insamling för Hannah

Nu har Patrick Ekwalls dotter Wilma, som han har från en tidigare relation, valt att starta en insamling för sin bonusmamma. Patrick Ekwall delar insamlingen på Instagram story.

”Min underbara dotter Wilma startade en insamling i dag om du vill bidra”, skriver Patrik Ekwall på Instagram story.

Insamlingen hade som mål att dra in 5000 kronor, men på mindre än ett dygn hade denS dragit in närmare 300 000 kronor till Cancerfonden.

Många av parets vänner, som Jessica Almenäs, Sofie Sarenbrant och Anna Brolin har delat med sig av sin sorg över Hannahs bortgång på sina sociala medier.

”Var det någon som lös av livskraft så var det Hannah. Världens snällaste, varmaste, omtänksammaste, gladaste och finaste Hannah. Så fruktansvärt orättvist att ditt liv blev så kort”, skriver Jessica Almenäs på Instagram.

Sofie Sarenbrant har delat Wilmas insamling för Hannah, och visade på Alla hjärtans dag hur hon tände ett ljus för sin förlorade vän.

”Livet är så fruktansvärt orättvist. Jag finner inte ord. Mina tankar går till din fina familj. Och givetvis till dig, kära Hannah. Jag har tänt ett ljus för dig ikväll. Vila i frid”, skriver författaren.

Annons