Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Anna Holmlunds tuffa tid efter olyckan: “Kunde jag bara inte få dö?”

24 feb, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt
”Det var ju bra att jag inte dog, men nu lever jag så här i stället”, säger hon nu.
Anna Holmlunds resa tillbaka efter olyckan har varit tuff. Hon kämpar på och försöker hålla sig positiv, men ibland ramlar känslorna bara på.
”Det var ju bra att jag inte dog, men nu lever jag så här i stället”, säger hon nu.
Annons
5 saker om Anna Holmlund som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Anna Holmlund som du kanske inte visste

Nu har det gått lite mer än fem år sedan den hemska kraschen i italienska Innichen där den före detta skicrosstjärnan Anna Holmlund, 34, skadades så pass hårt att läkarna nästan gav upp hoppet. Hon skadade huvudet, hjärtat stannade och låg i koma i tre månader, men mirakulöst nog överlevde hon. När Anna Holmlund vaknade upp från koman i mars 2017 visste ingen hur hennes framtid skulle te sig.

Så lever Anna Holmlund idag – fem år efter olyckan

Där och då började Anna Holmlunds livs stora kamp, vilken fortsätter än idag. Hon har gjort stora fysiska framsteg och nu kan hon för det mesta ta sig fram utan rullstol, och jobbar fortfarande hårt med talförmågan. Hennes stora mål just nu är att bli kvitt sina assistenter då hon vill klara av vardagens bestyr på egen hand.

Annons

Idag arbetstränar Anna Holmlund samtidigt som hon studerar i Borlänge, vilket hon varvar extrajobb och med att ge föreläsningar där hon delar med sig av sin kunskap och erfarenheter. Hoppet är att en dag kunna leva på sina föreläsningar, säger hon i en stor intervju i Aftonbladet.

Anna Holmlund kämpar på med rehab efter skidolyckan.

Anna Holmlund: ”Varför kunde jag bara inte få dö?”

Innan hon skadades allvarligt på grund av kraschen efter träningsåket i Italien 2016 var Anna Holmlund en av världens bästa skicrossåkare. Hon hade vunnit världscupen tre gånger och hon hade även kammat hem en bronsmedalj i både VM och OS. När hon tänker tillbaka på livet innan olyckan, gör hon klart att hon ibland frågar sig varför hon bara inte kunde få dö.

– Så tänker jag ibland. Varför kunde jag bara inte få dö? Tänk er själva… Men nu är det så här och det har tagit mig fem år att fatta det. På ett sätt var det ju bra att jag inte dog, men nu har jag det så här i stället. Det där är svårt, säger hon i Aftonbladet och förklarar att de senaste fem åren inte varit speciellt bra.

Annons

– Det är jättejobbigt att ha en hand som inte fungerar och ett ben som inte fungerar. Min högersida är helt borta och den blir tyvärr inte bättre.

Anna Holmlund om nya pojkvännen

Anna Holmlund är tuff och kämpar på. Hon försöker hålla sig positiv och ser ingen anledning till att vara bitter, men såklart faller tankarna på. Och hon ibland kan hon tänka över varför det hände just henne. En som finns vid hennes sida under de lite mörkare stunderna är nya kärleken Jocke som också studerar på skolan i Borlänge.

– Han går i min klass. Han har också en hjärnskada. Han har precis samma problem som jag fast på vänster sida, säger hon om pojkvännen Jocke.

Anna Holmlund har även visat upp sin nya flamma på sina sociala medier, och samtidigt skrev hon:

”Nu är jag i skolan i Borlänge, här är jag på gymmet tillsammans med ingen mindre än min kille! Han heter Jocke! Så det så!”

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Foto: TT/Instagram

Annons