Annika Jankell och Ronnie Åström
0:51

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Annika Jankell

(0:51)

Slå på ljud

– På ett sätt är det du som är äldst men jag har levt 14 år längre faktiskt, säger Annika Jankell, 59, till sin kärlek Ronnie Åström, 46, när de båda gästar Malou von Sivers program Malou efter tio på TV4.

Paret är i studion för att prata om sin relation. Under programmets gång gör Annika ett avslöjande om sin ålder – att hon faktiskt ljög om den för Ronnie i början.

Träffades under Mello-turnén

Annika och Ronnie träffades på en efterfest under Melodifestivalens turné i Linköping 2008. Ronnie som är musiker deltog i tävlingen som gitarrist i Frida Muranius bidrag Upp o hoppa. Annika var på plats som radioreporter.

– Jag tyckte tidigare det var svårt att tala om hur vi träffades för jag tyckte det lät lite ytligt, men nu är jag så gammal så nu kan jag prata om det, säger Annika.

Ronnie tog till en början fel på vem Annika var.

– De satt och sände radio på den tiden från lobbyn på hotellet. Jag skulle gå ned och ta en kaffe med min basist och såg den här vackra kvinnan som jag kände igen men jag hade inget namn, berättar Ronnie.

– Då sa min basist att ”det är hon som har barn med Torsten Flinck”, och i min värld hade jag snappat upp att Torsten Flinck hade barn med René Nyberg. Så jag gick en hel månad fram till finalen i Stockholm och trodde att det var René Nyberg som var sådär snygg.

När Ronnie till slut gick fram för att prata med sitt ögongodis och hon presenterade sig som Annika blev han förvirrad, förklarar Ronnie.

Annika Jankell om svåra åren som nybliven mamma och medberoende

Hade sms-kontakt i en månad

annika jankell och ronnie åström på röda mattan

Annika Jankell och Ronnie Åström på en biopremiär 2018.

Efter finalen håll Annika och Ronnie kontakt över sms. I en månad skrev de ”så att tummen blev blå”, berättar Annika. De gick sedan över till mejl och meddelanden blev allt längre.

– Vi lärde känna varandra ordentligt innan vi började dejta, säger Ronnie.

Paret har varit särbor i alla år. Ronnie bor nämligen i Lund, och Annika i Stockholm. Och så har det sett ut i 13 års tid.

När Malou von Sivers frågar paret vad de tänkte när de insåg att de har en åldersskillnad på just 13 år, utbrister Annika:

– Jag ljög om min ålder! Det var en idiotisk lögn, säger hon.

– När han sa att han bara var 30 eller något så kände jag ”herre gud, hur gammal är jag?”. Jag går inte och tänker på hur gammal jag är annars. Så jag drog väl bort något år, vilket inte gör någon skillnad, fortsätter hon.

– Du drog bort fyra-fem år, säger Ronnie.

– Nej, ett eller två, fyller Annika i.

Så skyddade Annika Jankell döttrarna från pappans missbruk

Så avslöjades Annika Jankells lögn

Annikas lögn uppdagades först när paret en kväll skulle köpa sushi och hennes legitimation ramlade ut på disken.

– Jag såg då att det där årtalet inte stämde. Då hade vi varit ihop i två år, säger Ronnie, och försäkrar samtidigt:

– Jag har aldrig brytt mig om ålder. Det finns inte. Du är den barnsligaste jag känner. Man kan träffa flickor som är 18 som är kvinnor, och kvinnor som är 50 som är flickor. Det är en mentalitet.

Matilda Åström, Ronnie Åström, Annika Jankell på röda mattan

Ronnies dotter Matilda Åström med pappa och bonusmamma Annika Jankell på röda mattan.

Annika är mamma till döttrarna Félice och Happy som hon fick i sin relation med Torsten Flinck. Ronnie är pappa till döttrarna Selma och Matilda som han fick i en tidigare relation.

Se hela inslaget från Malou efter tio på TV4:s sajt.

Foto: TT