Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Happy Jankell om oron för mamma Annika Jankell

16 mar, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt/Instagram
Happy Jankells oro för mamma Annika Jankell
Skådespelaren Happy Jankell är just nu aktuell med sin romandebut Livlina, och i podcasten Värvet öppnar hon nu upp om oron för sin mamma Annika Jankell.
Annons
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Happy Jankell växte upp hos sin programledar-mamma Annika Jankell tillsammans med sin storasyster Felicé Jankell, och pappa Thorsten Flinck var allt som oftast på vift. Idag när Happy Jankell springer på sina sista år som 20-something, har hon och mamma Annika en oerhört nära relation. De är väldigt lika på många plan, och vad gäller mor och dotters anlag för att vara goda lyssnare, är Happy Jankell ibland oroad över sin mamma.

– Min mamma är väldigt ångestbefriad, och hon har extremt... och jag tror att det ligger henne i fatet... att hon ibland har lite för mycket empati för sitt eget bästa. Hon är ju verkligen den som, när hon egentligen borde sitta och fokusera på sitt jobb, hur hon bara tar samtal efter samtal från olika vänner, både nära men också bekanta. Som liksom använder mamma som någon form av psykolog, att mamma liksom antar den rollen väldigt ofta, säger Happy Jankell i podcasten Värvet och poängterar att det ju är ett superfint personlighetsdrag.

Annons

– Vilket är fantastiskt! Mamma är extremt bra på att peppa och lyssna. Men det kan ju också tynga en att alltid vara den som drar på sig andras problem.

Happy Jankell: Man säger allt men berättar inget

I intervjun slår Happy Jankell fast att Annika väldigt sällan pratar om sig själv, vilket hon själv kan relatera till. Happy Jankell berättar om en tidigare intervju där någon hade propsat på henne att hennes bok Livlina var väldigt självutlämnande. Något som Happy Jankell inte kunde skriva under på.

– Och det är här jag tror att jag och min mamma är så lika. Vi båda två är ganska duktiga på att prata, men vi är också ganska duktiga på att egentligen inte säga någonting, säger hon och förtydligar:

– Alltså att man säger allt men berättar inget.

Happy Jankell: Ibland blir jag orolig över mamma

”Att säga allt utan att berätta något” leder enligt Happy Jankell ofta till att hon sällan känner att hon blottat sig för mycket i olika offentliga sammanhang, eftersom att hon gärna ”babblar på” men också att hon utlämnar det som finns under ytan.

Annons

– Både jag, mamma och min syster har en extremt stor integritet, och värnar om den. Men vi är nog ganska bra på att få folk att tro att man varit väldigt pratsam, och delat med sig av sig själv, men egentligen så stannar det mesta på insidan, säger Happy Jankell och slår fast att man oavsett alltid känner sig oerhört sedd av mamma Annika.

– Vilket är en fantastisk personlighetstyp, alla människor vill väl känna sig sedda, och att då kunna ge en människa det är ju fint. Men däremot kan jag bli orolig ibland när det kommer till mamma, liksom ”men vilka ser dig då, när hon ser alla andra”.

1998 var det bal på slottet (Grand Hotel i Stockholm) samtidigt som det var stor biopremiär för Askungen. På plats fanns mamma Annika Jankell med sina små prinsessor!

Foto: TT

Annons