Det var ett bra tag sedan vi sist såg Alex, Anna, Fredde och Mickan i tv-rutan. Den femte säsongen av populära Solsidan sändes 2015, med en uppföljare i form av en långfilm 2017.

Efter filmpremiären var det oklart om det skulle bli någon fortsättning på tittarsuccén, men förra året beslutade TV4 att beställa tre nya säsonger av den svenska tv-serien. Inspelningarna sparkade igång i våras och nu har ett premiärdatum äntligen släppts – den 20 oktober klockan 20:00 på såväl C More som TV4.

C More-användarna skulle egentligen få se tv-serien med start redan den 6 oktober, men på grund av risken för illegal delning flyttades premiären:

Solsidan är vår absolut mest efterlängtade premiär under hösten och därmed hett eftertraktad av illegala streamingtjänster. Solsidan är också det program som vi sedan tidigare vet har fått mycket stor spridning på de illegala streamingtjänsterna. Vi måste nu agera kraftfullt för att skydda vårt material, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier.

Minns du vad som hände sist i Solsidan? Se trailern till långfilmen nedan!

Solsidan – trailer:

Läs mer:

Älska mig är den nya serien av Josephine Bornebusch – se teasern

Alla nya filmer och serier på Netflix i september 2019

Nya dokumentärer och serier på HBO i september 2019

Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4

Utvald läsning

Femina