Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Hon blev Miss Universum för 58 år sen – så ser hon ut i dag

08 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, TT.
Apasra Hongsakula.
Thailändska Apasra Hongsakula vann Miss Universum 1965, när hon bara var 18 år gammal.
Det har gått 58 år sedan dess, men den thailändska skönhetsdrottningen är lika vacker i dag – och får många att undra över hennes skönhetsrutiner.
Annons
Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingarBrand logo
Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingar

När Apasra Hongsakula bara var 18 år vann hon titeln Miss Thailand – tävlingen som avgör vilka som får tävla i Miss Universum. Det var 1965, och att vinna den internationella skönhetstävlingen var både prestigefullt och ett bra karriärsteg. Det blev till slut Apasra Hongsakula som utsågs till världens vackraste kvinna det året. Hon var också den första att ta hem titeln å Thailands vägnar.

Det har i dag gått 58 år sedan Apasra Hongsakula vann Miss Universum, men vid 76 års ålder är hon fortfarande lika vacker som någonsin. På sina sociala medier delar hon med sig av både gamla bilder från tiden som skönhetsdrottning och nya bilder med familjen. När hon la upp en bild med sitt barnbarn var det flera som inte kunde låta bli att kommentera att hon ser ung ut för en farmor.

Annons
Apasra Hongsakula och en Miss Universum-kollega.
Porntip Nakhirunkanok, vänster, och Apasra Hongsakula, höger, är båda tidigare Miss Universum, från 1988 respektive 1965.

Förnekar skönhetsoperationer

Att Apasra Hongsakula behållit sitt ungdomliga utseende gör att många tar för givet att hon gjort skönhetsoperationer, något hon själv hävdar inte stämmer. Skönhetsdrottningens manager menar att det i stället handlar om en strikt hälsorutin, och att hon bytt frisyr.

Managern utvecklar och konstaterar att Apasra Hongsakula äter hälsosamt, tränar regelbundet och använder solskydd för att skydda huden från solens skadliga strålning.

Källa: Brightside.

Annons