Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Artisten Jasmine Karra öppnar upp om tiden som strippa

23 apr, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Jasmine Kara
Låtskrivaren och artisten Jasmine Kara berättar i en kommande självbiografi om hur hon i drygt tio år levde ett dubbelliv.
För vid sidan om musikkarriären dansade hon strippklubbar i USA och England.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Jasmine Kara har haft stora musikframgångar både i Sverige och utomlands. Dels som artist själv och dels som låtskrivare.

Hon har också synts i en rad svenska tv-program, som Let's dance 2014, Melodifestivalen 2017 och Körslaget 2011.

Jasmine Karas dubbelliv

Nu berättar hon om livet bortom musiken, och att hon ena dagen stod på Allsång på Skansen-scenen för att nästa dag åka till USA.

”Jag stod framför en gigantisk publik och tänkte, ‘Tänk om alla de här människorna visste vad jag egentligen gör; att jag imorgon kommer stå på en pytteliten scen i New York och plocka upp några smutsiga dollar från män som inte kan hålla sina händer i styr’”, skriver hon i ett pressmeddelande enligt TT nyhetsbyrån.

Annons

Hon berättar vidare att hennes nära och kära trodde att hon försörjde sig på sin musik, men att sanningen var att hon också dansade på olika strippklubbar i Las vegas, Los Angeles, Miami och London.

”Jag har gått runt med en sådan skam och rädsla i så många år och tänkte hela tiden: Vad skulle familjen göra om de fick reda på vad jag jobbar med, att deras dotter strippar och visar sin kropp för pengar. Jag har ingen aning om hur min sanning kommer att tas emot, men jag kan inte leva i ‘garderoben’ längre”, säger hon i pressmeddelandet.

Därför berättar hon

På Instagram berättar hon mer om boken, och känslorna kring att gå ut med sin historia.

Detta är nog den läskigaste dagen i mitt liv och många kommer nog bli chockade, men den 1 nov släpper jag bok om mitt dubbelliv till musiken via Lind och co. Jag besvarar alla frågor om när, hur, vart och varför i boken, som heter Den Mörka Scenen”, skriver hon i ett nytt inlägg.

Samtidigt gör hon klart att hon kommer ligga lågt ett tag framöver, och att hon ser det hela som ett sätt att bearbeta sitt förflutna.

”Tack alla som peppar och stöttar. Det har varit galet svårt att leva med skammen, rädslan och dölja en så stor del av ens liv under så många år. Men det här är en del av min terapi och jag kan inte låtsas längre. Tack för allt stöd”, skriver Jasmine Kara.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons