Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Åsa Ingrosso fruktade för sitt liv i våldsam hundattack

13 feb, 2022 
AvJessica Rådne
Fotograftt, Instagram
åsa ingrosso
När influencern Åsa Ingrossos två hundar blev attackerade av en annan hund kastade hon sig emellan. Resultatet blev en polisanmälan och färd till sjukhus.
Annons
5 saker om Åsa Ingrosso du kanske inte visste omBrand logo
5 saker om Åsa Ingrosso du kanske inte visste om

Åsa Ingrosso, 46, är känd från sin medverkan i Wahlgrens värld där hon och maken Emilio Ingrosso, 55, synts tillsammans med Bianca och Benjamin Ingrosso, hans barn från en tidigare relation med Pernilla Wahlgren. Åsa jobbar som inredare och driver sedan några år tillbaka även krogar med maken. Åsa och Emilio lever dessutom ett flärdfullt liv där de frekvent pendlar mellan soliga Mallorca och Stockholm.

åsa, emilio, bianca ingrosso
Åsa Ingrosso med sin make Emilio och bonusdotter Bianca Ingrosso.

Det var i porten till parets hem på den spanska ön som Åsa med hundar blev attackerade just som de var på väg ut på en promenad.

Annons

Räddade livet på sin hund

För Expressen beskriver Åsa hur hon skulle gå ut på en helt vanlig morgonrunda med de två yorkshireterrierna Bailey och Rollo när grannens pitbullterrier gick till attack.

– Vi skulle precis gå ut när jag hör ägaren till hunden skrika. Så ser jag i ögonvrån hur hunden rusar mot Rollo, säger Åsa Ingrosso till tidningen.

När Åsa plockade upp hunden Rollo i famnen, kastade sig pitbullterriern på hunden Bailey istället. Bailey fick ett bett i ryggen innan Åsa kastade sig emellan.

– Jag gjorde någon tackling på hunden så hon for i väg och jag hamnade mellan henne och Bailey. Jag hade hennes mun precis vid halsen, hon hade kunnat bita mig, säger Åsa och beskriver hur hon hann tänka att det är bättre om pitbullterriern biter henne, än lilla Bailey.

Bär skadade armen i mitella

Åsa har även beskrivit den våldsamma händelsen i ett inlägg på Instagram:

”Jag själv föll hårt i marmorgolvet. Slog i huvudet och framför allt min vänstra axel. Jag ska försöka resa mig och axeln går inte att röra. Det värker så sjukligt att det svartnar för ögonen”, skriver Åsa.

Annons

”Det var så nära, så nära att Bailey inte funnits mer”, fortsätter hon.

Efter attacken uppsökte Åsa vård, för sig själv och hundarna. Hon har fått en muskelbristning i axeln och bär nu vänster arm i mitella. Hunden Bailey har bitmärken och är framförallt mycket skärrad och rädd efter händelsen.

Polisanmält grannen efter upprepade attacker

Det är tredje gången som grannens stora hund gör utfall mot hennes två små, förklarar Åsa i sitt Instagraminlägg.

Åsa har nu beslutat sig för att polisanmäla hundägaren.

”Här i Spanien är dom ganska brutala. Ringer jag polisen efter en sån här grej så tar dom hunden och i värsta fall avlivar. Men detta kan inte fortsätta”, konstaterar hon.

Källa: Expressen

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons