Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Åsa Ingrosso om känslorna kring klimakteriet

16 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
FotografTT
Åsa Ingrosso
Stjärnkrögaren och inredningsdesignern berättar om sin nya insikt – att hon gått in i klimakteriet. ”Det känns inte skitkul” säger Åsa Ingrosso.
Annons
5 saker om Åsa Ingrosso du kanske inte visste omBrand logo
5 saker om Åsa Ingrosso du kanske inte visste om

Åsa Ingrosso och Emilio Ingrosso lever sedan 10 år tillbaka på soliga Mallorca där de driver krogen La Perla och njuter av det goda livet. Även i Stockholm har de etablerat den italienska restaurangen, samt startat nykomlingen Scarpetta – där Åsa också fått använda sina kunskaper som inredningsdesigner. Men det är inte bara frid och fröjd i livet just nu berättar Åsa, hon har nämligen börjat gå in i klimakteriet – något hon inte alls ser framemot.

Åsa Ingrosso om klimakteriet

Åsa Ingrosso gästade tidigare Anna Hegestrands podcast Livshjulet som nu delat med sig av extramaterial via streamingstjänsten KVIX. Där berättar Åsa om de härliga bitarna i sitt liv, men också om svårigheterna hon nyligen stött på. Hon berättar bland annat att hon fått svårt att sova om nätterna och har blivit glömsk, vilket hon delade med sig av på Instagram.

Annons

– Då fick jag hundratals meddelanden om att jag håller på att gå in i klimakteriet och det kom som en liten... ”Men gud det har jag inte ens tänkt på, att det är en hormonbrist”, berättar Åsa Ingrosso i podcasten.

Åsa om känslorna kring att åldras

Sedan Åsa insett att hon gått in i klimakteriet har hon börjat läsa på om ämnet – och lärt sig en hel del om vad som nu sker i hennes kropp.

– Först har man ett överskott av östrogen som gör att man kan få så här dimmig hjärna, och då blir man ju lite glömsk, säger Åsa Ingrosso.

I podcasten berättar hon även om känslorna kring att åldras och att gå in i klimakteriet.

– Det känns inte skitkul alltså, jag tycker inte alls att det låter så roligt. Speciellt när man har lyssnat på lite poddar om klimakteriet och info, väldigt bra info, då får man höra att man verkligen får kämpa. Att man inte kan sluta ligga och göra alla de här grejerna, man måste ju göra massa grejer för att underhålla sitt liv. Det som har kommit lätt innan får man kämpa lite för, säger Åsa.

Källa: Expressen

18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamlaBrand logo
18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamla

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons