Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Tilde de Paula Eby om att fylla 50: ”Lever jag verkligen som jag vill?”

14 okt, 2022 
AvFelicia Hovryd
FotografTT
Tilde de Paula Eby

Den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby fyller snart 50 år. Nu berättade hon om den speciella känslan att fylla 50.
– Det är omvälvande inombords, säger hon.

Annons
6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte vissteBrand logo
6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte visste

Tilde de Paula Eby har synts i rutan på TV4 i mer än 20 år och under den tiden har hon framförallt varit programledare för Nyhetsmorgon, Let's dance och Efter fem, men också haft sitt alldeles egna program Tilde.

I mitten av november, den 14:e för att vara exakt, så fyller den folkkära programledare jämt och nu berättar hon om hur det är att fylla just 50.

Tilde om framtida karriären

I en intervju med Femina berättade Tilde om den tomheten som uppstod när hon uppfyllt alla sina drömmar i karriären, men att hon sedan hittade lite nya utmaningar som kunde tända glöden igen.

– Jag kommer ihåg för typ tio år sedan när jag kände så, att ”jag har fått göra så mycket saker och vad glad jag är över det, men vad ska jag göra nu?” Jag kände en tomhet över att jag gjort det jag drömt om. Men sen har det utvecklats på ett sätt som jag inte kunde förutse. Jag är mer inblandad i produktionen, inte bara som programledare men också medproducent, och har satt nya format.

Annons

Och även om alla Tildes drömmar gått i uppfyllelse så tänker hon inte gå i pension riktigt än, men tiden som programledare kanske börjar närma sig ett slut.

– Har jag tur får jag jobba tills jag går i pension, men ska jag vara ärlig är det inte som att jag har de flesta åren framför mig. Jag behöver kanske fundera på hur jag vill göra de här åren. Jag tycker det är jättekul att vara programledare, men det är kanske inte det jag ska göra de sista 15 åren i yrkeslivet, berättade Tilde.

Tilde De Paula Ebys stilresa genom årenBrand logo
Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

”Hur vill jag leva resten av tiden?”

I flera månader har Tilde gått och räknat ner dagarna till den stora dagen som givetvis skall firas. Hon berättar att fylla just 50 känns speciellt.

– Jag pratade med Petra Mede i Efter fem om att det händer nåt när man fyller 50, att man inser att med största sannolikhet har man levt längre än man har kvar, säger Tilde i en intervju med Expressen.

Annons

– Det är ingen deppig tanke men gör också att man funderar ordentligt. Lever jag verkligen som jag vill, och hur vill jag leva resten av tiden? Det är omvälvande inombords.

För att fira att hon nu fyller jämt har Tilde planerat in att få vara lite ledig och åka på härliga resor tillsammans med familjen och tjejkompisarna. Men någon önskelistan med födelsedagspresenter finns inte, utan hon det hon önskar sig mest är tid med sina fyra barn, Elian, Zion, Naemi och Ilyah.

– Att få göra absolut ingenting med min familj. Det är faktiskt det enda jag önskar mig på min födelsedag.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons