Prinsessan Madeleine.

Före coronavirusets utbrott och den pandemi som drabbat världen under 2020 så flyttade prinsessan Madeleine, maken Chris O'Niell och deras tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne till ett lyxigt hus i Florida.

Vad de inte visste då var att området skulle bli ett av de hårdast drabbade, men högst coronadödstal i hela USA.

I flera månader har familjen fått sitta i karantän, och barnen har fått digital undervisning – något som Madeleine nu har svårt att se hur familjen fått att gå ihop.

– Nu när jag tittar tillbaka... Om någon skulle ha sagt till mig att vi skulle behöva hållas inomhus i fem månader, knappt få gå ut, ha alla barnen hemma och ha hemmaskolning från åtta till tre så vet jag nog inte om jag skulle börja skratta eller gråta, säger prinsessan Madeleine i Året med Kungahuset, och fortsätter:

– Men nu känner jag ändå att det har gått förvånansvärt bra.

Coronapandemin har också hindrat prinsessan och hennes familj att resa hem till Sverige, något de annars gör flera gånger om året.

Barnens fråga till prinsessan Madeleine – saknar Sverige

Det är inte bara prinsessan Madeleine som saknar sin familj och de svenska slotten – även barnen vill åka till Sverige för att träffa sina kusiner och morföräldrar.

– Det är nästan ett år sedan jag var hemma och det är klart man saknar familj och vänner jättemycket. Barnen frågar nästan varje dag: ”när får vi åka till Sverige?”. Vi alla saknar Sverige jättemycket, berättar Madeleine i dokumentären.

Prinsessan drömmer om att få kunna krama om de hon tycker om igen.

– Jag hoppas att situationen ändras snart och att vi alla kan få åka hem och vara tillsammans. Jag ser framemot när man får ge varandra en riktig kram. Det är en sån sak man känner att man saknar. Att man inte har fått krama en vän eller så där på länge, så en härlig kram, det längtar jag till, säger hon.

Läs mer:

Så dolde prinsessan Sofia och andra kungligheter sina graviditeter

Prinsessan Birgittas svar om prinsessan Sofias graviditet

Kungliga julkort genom åren – bilderna som gör oss riktigt nostalgiska

Mer läsning

Femina