Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så dolde prinsessan Sofia och andra kungligheter sina graviditeter

20 dec, 2020 
Prinsessan Sofia gick nyligen ut och bekräftade att hon är gravid med sitt och prins Carl Philips tredje barn.
Hon hade då lyckats dölja sin växande gravidmage under officiella åtaganden, med hjälp av smarta klädval – något som verkar vara en återkommande företeelse bland kungligheterna.
Annons
Carl Philips och Sofias kärlekssagaBrand logo
Carl Philips och Sofias kärlekssaga

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia gick nyligen ut med att hon och prins Carl Philip väntar sitt tredje barn tillsammans. Då hade hon bara veckorna innan varit ute på uppdrag med maken, och bland annat besökt platser i Värmland. Under besöken var Sofia klädd u en svart stickad tröja och en moderiktigt plisserad kjol – två plagg som både hjälper till om man vill dölja en växande gravidmage. Att prinsessan på många av bilderna stod och höll om sin mage gjorde dock att det börjades spekuleras om en graviditet ändå.

Prinsessan Sofia med maken, prins Carl Philip.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gick ut med att de väntade sitt andra barn tillsammans den fjärde september 2015, och att prinsessan Estelle skulle bli storasyster i mars det kommande året. Bara två dagar före uttalandet var Victoria och pappa kung Carl Gustaf på Naturhistoriska museet i samband med en föreläsning, där de fotograferades. Kronprinsessan hade smart valt en mönstrad blus och matchat med en lösare kappa, något som med lätthet dolde den växande gravidmagen.

Annons
Kronprinsessan Victoria med kung Carl Gustaf

Prinsessan Madeleine

Den 19 december gick prinsessan Madeleine ut i ett pressmeddelande och berättade att hon var gravid för andra gången. Förstfödda Leonore hade då fötts bara i början av samma år. Prinsessan hade så kort som veckan före beskedet varit med på Nobelfesten, där hon valt en vackert mönstrad klänning i lila med fall, som inte drog uppmärksamheten till magen.

Prinsessan Madeleine.

Hertiginnan Meghan

Det dröjde inte långt efter bröllopet till prins Harry som hertiginnan Meghan Markle blev gravid – men hon gjorde sitt bästa för att dölja den växande bebismagen i början. När paret gick på prins Harrys kusins, prinsessan Eugenie, den 12 oktober 2018 fick Meghan tänka till för att dölja magen. Hon valde då en klädsam kappa – som hon inte ens tog av sig inne i kyrkan. Veckan därpå gick Meghan och Harry ut och berättade att de väntade sitt första barn.

Annons
Hertiginnan Meghan Markle.

Hertiginnan Kate

Kanske blev Meghan inspirerad av svägerskan Kate Middleton när hon skulle dölja sin mage – Kate använde sig nämligen också av stiliga kappor för att inte visa bebismagen. Bara fyra dagar innan hon och prins William gick ut och berättade att de väntade sitt första barn tillsammans, så besökte hon en skola, klädd i en rutig kappa med utsvängd kjol, något som gjorde det svårt att se att hertiginnan var gravid.

Hertiginnan Kate Middleton.

Läs mer:

Annons