Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bathina Philipson om hur relationen med Aje påverkas av åldersskillnaden

19 okt, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Bathina och Aje Philipson.
Det skiljer 35 år mellan Bathina och Aje Philipson, som varit gifta sedan 2014.
Nu berättar hon om deras olikheter, och på vilket sätt de ändå är lika.
Annons
Kända par med stor åldersskillnadBrand logo
Kända par med stor åldersskillnad

Bathina och Aje Philipson började dejta efter en dejt på krogen Riche i Stockholm 2000. Fyra år senare gifte de sig och har i dag tre barn tillsammans: Axel, Hugo och Märta.

Förra året var Bathina Philipson med i Let's dance, där hon dansade med Marc Mariboe Christensen.
Förra året var Bathina Philipson med i Let's dance, där hon dansade med Marc Mariboe Christensen.

Tidigare i år var paret med i Niklas och Jenny Strömstedts relationsprogram Tillsammans med Strömstedts. Där pratade de om sina olikheter, som de kände av redan från början.

– Redan efter ett halvår så sa jag till Aje: ”Men vi har ingenting gemensamt. Du är gammal, jag är ung. Du är kristen, jag är muslim. Du är rik, jag är fattig”, återger Bettina Philipson i programmet och berättar att Aje Philipson då svarade något som gjorde sin partner nöjd.

Annons

– ”Vi har en sak gemensamt, och det är att vi båda tycker om dig”. Den var okej, säger Bathina Philipson med ett leende.

”Det är familjen som är navet”

I en intervju med Expressen utvecklar hon varför det är så att paret lever ganska skilda liv, men berättar samtidigt att de har samma mål med förhållandet.

– Vi är båda familjemänniskor, och så utgår vi från det. Aje är också uppvuxen i en kärnfamilj, och vi vill ge barnen det: Att de ska få samma trygghet och kärlek som man själv har haft. Sen kan man göra det på olika sätt, men det är familjen som är navet, säger hon till tidningen.

Bathina och Aje med barnen Axel, Hugo och Märta.
Bathina och Aje med barnen Axel, Hugo och Märta.

Helt som natt och dag är de alltså inte, men visst finns det skillnader mellan dem.

– Men vi är så sjukt olika. Det har vi varit hela tiden. Vi fann varandra i samma värderingar, humor och allt det där. Men vi har olika dygnsrytm, intressen, och lever två olika parallelliv.

Annons

Så påverkar åldersskillnaden förhållandet

Bathina Philipson är i dag 43 år, och maken Aje Philipson är 78. Det bidrar också till att deras liv ser lite olika ut, tror hon.

– Sen visst är åldersskillnaden en del av det, att du med åren vill sakta ner. Jag är social, medan han är nöjd med sina rutiner och inte behöver träffa människor hela tiden. Han är en förnöjsam person, medan jag är en strävare. Men han är också en sjukt bra pappa, som älskar att vara med sina barn, säger Bathina Philipson till Expressen.

Annons