Maria Lundqvist.

TT
1:36

Efter reklamen: Kända par med stor åldersskillnad

(1:36)

Maria Lundqvist, 58, (känd från bland annat Sally, Den bästa av mödrar och Himlens hjärt) och skådespelarkollegan Kristoffer Hellström, 37, har varit ett par i över ett decennium, och förlovade sig 2017.

Maria Lundqvist om första mötet med 21 år yngre pojkvännen Kristoffer

När de gästar Malou efter tio pratar de om sin relationen. Malou von Sivers säger att hon har följt parets resa, och vet att Maria Lundqvist var orolig för själva barnfrågan och att tiden skulle springa iväg.

– Det var väldigt sorgligt, jag tycker att jag har tjatat jättemycket på dig om du verkligen inte tycker att vi ändå ska försöka. Jag var ändå 46 när vi träffades, så det var på gränsen till att man skulle kunna, säger skådespelaren och menar att hon verkligen ville försäkra sig om var han stod i barnfrågan.

– Men du har varit väldigt stark i att säga att du inte vill, säger hon och kollar på sin pojkvän.

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström träffades på jobbet.

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström träffades på jobbet.

Johan Jeppsson/TT

Kristoffer Hellströms relation med Maria Lundqvists barn

Maria Lundqvist återger att Kristoffer Hellström sa att om valet stod mellan henne och att skaffa barn, så var valet självklart.

– Då har jag varit nöjd med det, och sen har du formulerat att du nog inte vill ha barn, säger hon till sin partner i TV4-programmet.

Maria Lundqvist är bland annat känd som Sally.

Maria Lundqvist är bland annat känd som Sally.

Nils Petter Nilsosn/Aftonbladet/TT

Maria Lundqvist har fyra barn sedan tidigare, och Krisoffer Hellström har fått sin beskärda del av pappalivet. Framför allt för yngsta dotter Nora, som var sex-sju år när de träffades.

– Du och Nora är oerhört tajta, och där har du verkligen fått bli en extrapappa, säger Sally-skådisen.

Så är relationen med familjen i dag

Men det var inte lika lätt med alla barnen. Maria Lundqvist berättar att de äldsta var väldigt tveksamma till den nya relationen, bland annat för att de var i samma ålder som Kristoffer Hellström. Men också för att hon skilde sig från sin dåvarande make Mikael Bengtsson för att vara med den 21 år yngre skådespelarkollegan.

– Det var tufft, och det förstår jag. Men jag tror att alla, på något sätt, har gått hela cirkeln runt och i dag förstår man både orsak och verkan till varför skilsmässan uppstod och varför vi tycker om att vara med varandra, säger hon sätter en hand på Kristofer Hellströms knä.

Maria Lundqvists son Anton går i sin mammas fotspår – medverkar i populära tv-serien