Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Benjamin Ingrosso om dejtinglivet: ”Blir nervös”

30 jul, 2021 
AvLinda Strömbäck
FotografTT
Benjamin Ingrosso
Popstjärnan Benjamin Ingrosso har de senaste åren gjort en spikrak musikkarriär uppåt, medverkat i flera TV-program och dessutom blivit en hett eftertraktad kandidat på dejtingmarknaden. Nu berättar han själv om kärlekslivet i podcasten Talk to me.
Annons
Benjamin Ingrosso - stilresan genom årenBrand logo
Benjamin Ingrosso - stilresan genom åren

Benjamin Ingrosso har blivit omåttligt populär sedan sin medverkan i Melodifestivalen och med en musikkarriär som fått den unga artisten att redan medverka i Så mycket bättre, är ändå den framgångsrika artisten inte alltid särskilt självsäker när det kommer till kärlekslivet. Nu berättar han i Sarah Dawn Finers podcast Talk to me om dejtingen efter ex-flickvännen Linnea.

Benjamin Ingrosso om ensamheten

Benjamin har tidigare berättat om ensamheten han känt sedan han för ett par år sedan flyttade till sin egen lägenheten. Han berättar i podcasten Talk to me att ensamheten istället fick honom att flytta hem till vännerna Melina och Jacob där han bodde i närmare ett år. Men när paret förra sommaren fick dottern Cleo valde Benjamin att flytta tillbaka för att ge den nya familjen utrymme.

I podcasten frågar Sarah Dawn Finer skämtsamt om han någonsin sovit med någon bara för att inte känna sig ensam men sedan ångrat det morgonen därefter.

Annons

– Absolut, det är det som är det underliga att man kan ha jättetrevligt med en tjej och sedan när man ska sova så vill jag kanske inte ligga och gosa. Bara du ligger i sängen är jag nöjd men sedan vill jag helst ligga åt andra hållet och krama en kudde liksom, svarar Benjamin.

– Det är en trygghet att bara ligga i en säng med någon, det kan till och med vara en polare. Men det finns bara några människor jag legat och hållit om och känt känslan av att det känns rätt, berättar han.

Benjamin Ingrossos osäkerhet i dejtinglivet

I podcasten öppnar Benjamin även upp om osäkerheten han känt kring sig själv och dejtinglivet.

– Innan pandemin slog till har jag känt att jag måste vara någon annan när jag har varit ute på krogen. Att jag oftast inte kan prata med tjejer när jag är nykter eftersom jag blir nervös och inte vet hur jag ska formulera mig, är rädd för att de ska misstolka mig, eller för att jag tidigare känt att tjejer tycker att jag är töntig. Jag har aldrig känt mig tillräckligt cool. Det fanns alltid killar som var mycket längre och snyggare än mig, berättar Benjamin innan han fortsätter:

Annons

– Kampen av att bli accepterad som artist har nog alltid hängt ihop med att det är då tjejerna kommer tycka att man är cool.

Han berättar också om osäkerheten att visa sitt riktiga jag som den showälskande, glada killen med ljus röst.

– Ingen tjej kommer tycka att han är manlig. Jag har snarare tänkt tvärtom att lär man känna mitt riktiga jag så kommer de springa därifrån för att jag inte är tillräckligt manlig för dem, säger Benjamin.

Men efter en tids hjälp av sin psykolog berättar Benjamin att han lärt sig sluta spela en roll och istället valt att ta till sitt riktiga jag.

– Det visar sig att den Benjamin som faktiskt är jag, han funkar, han är rätt okej, säger Benjamin.

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Foto: TT

Annons