0:49

Efter reklamen: Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

(0:49)

Pernilla Wahlgren, 53, är ständigt aktuell. Hennes realityserie Wahlgrens värld, som hon har med dottern Bianca Ingrosso, är omåttligt populärt, samtidigt som hennes sociala medier följs av hundratusentals personer. Hon har också en populär podcast, gör kollektioner för Gekås och innan coronapandemin satte stopp för det gjorde Pernilla Wahlgren succé med sina två shower som spelade för slutsålda hus – Kort glad och tacksam följdes av Pernilla Wahlgren har hybris.

Under sin långa karriär i rampljuset har Pernilla Wahlgren alltid omgett sig av stöttande vänner i branschen, som också har en del i hennes framgångar.

Svenska kändisar som har bråkat öppet

Med på scen i sina shower har Pernilla Wahlgren haft – förutom vännerna Ola Forssmed och Kim Sulocki – mångåriga vännen och kollegan Hanna Hedlund. De två har synts tillsammans på röda mattor och mingel sedan mitten av 00-talet, och har dessutom tävlat tillsammans i Melodifestivalen 2013 – då tillsammans med Jenny Silver under gruppnamnen Swedish house wives.

Nu när Pernilla Wahlgren har hittat kärleken i pojkvännen Christian Bauer efter många år som singel, så har Hanna Hedlund öppet visat sitt stöd till paret på sociala medier. Samtidigt har Pernilla å sin sida funnits där för Hanna under hennes separation från maken Martin Stenmarck.

Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund för 11 år sedan.

Karin Trnblom/TT

”Vi finns alltid där för dig! Älskar dig”, skrev Pernilla Wahlgren i en kommentar på Instagram, när Hanna gått ut med uppbrottet i ett inlägg.

Därför tillbringar Pernilla Wahlgren semestern utan nya partnern Christian

Jessica Wahlgren blev kvar i familjen efter skilsmässan

Mellan 2002 och 2012 var Jessica Wahlgren gift med Pernilla Wahlgrens lillebror, Linus Wahlgren, och de två fick två barn tillsammans. Efter skilsmässan har Jessica dock funnits kvar i familjen Wahlgren, mycket för att hon är bästa vän med Pernilla. Under åren har Pernilla och Jessica jobbat mycket tillsammans, då Jessica varit sminkös på Pernillas shower och konserter, men också umgåtts privat och åkt på resor tillsammans.

Jessica Wahlgren, Hanna Hedlund och Pernilla Wahlgren på QX-galan förra året.

Karin Törnblom/TT

– Pernilla är så snabb i tanken, så himla rolig. Hon är en helt sjuk och fantastisk hjärna. Vi har samma jargong och samma humor och vi har båda gått igenom jobbiga perioder, så vi har funnits där för varandra hela tiden tiden. Vi har både djupet och det roliga. Jag har sovit mycket hos Pernilla och det finns inga krav på att vi måste umgås när jag kommer. Ibland ligger jag i soffan medan hon sitter vid datorn, vi är som systrar, säger Jessica Wahlgren sagt till tidningen Amelia.

Pernilla Wahlgren och andra kända svenska kvinnor om klimakteriet

Pernilla Wahlgrens framgångar med Sofia Wistam

Med Kanal 5-kollegan Sofia Wistam har Pernilla Wahlgren haft podcasten Wahlgren och Wistam i många år – duon har hunnit släppa över 340 podcastavsnitt tillsammans. Att Pernilla och Sofia är nära vänner har ingen kunnat missa som följer någon av dem på sociala medier, de både jobbar ihop och umgås flitigt. De har också gjort liveshow med podcasten, och dessutom programlett Mammagalan tillsammans. Men allt det har vi faktiskt att tacka duons podcast, för innan den startade var de inte så nära vänner som nu.

– Jag kände inte henne så väl innan vi började podda, nu vet jag att hon är extremt generös, väldigt rolig och det händer mycket i hennes värld. Hon är en fantastiskt bra vän och tänker alltid på att man ska ha det bra. Vi kompletterar varandra och är både arbetskamrater och kompisar, har Sofia Wistam sagt till Hälsoliv.

Nostalgiska bilderna – svenska kändisar i reklamen från 80-talet

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam spelar in podcast tillsammans.

Aftonbladet/TT

Utvald läsning

Femina