Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Beslutet för Estelles framtid – Daniel och Victoria helt överens

02 sep, 2020 
AvSebastian Mattsson
FotografJonas Ekströmer/TT
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit överens.Här är beslutet som påverkar framtiden för prinsessan Estelle.
Annons

Prinsessan Estelle är en väl omhändertagen flicka. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har gjort sitt yttersta för att hon ska vara redo dagen då hon ska bestiga tronen.

Hennes utbildning i kungliga frågor behöver ingen oroa sig över. Under 2019 fick Estelle besöka Skattkammaren, Bernadottebiblioteket och Kungliga Husgerådskammaren för att lära sig mer om kungafamiljens historia.

Prinsessan Estelle – kontroversiella beslutet för hennes framtid

silvia estelle
Estelle med sin napp, i mormor Silvias famn.

Hon har också fått följa med sina föräldrar på flera officiella uppdrag – allt för att hon ska vara förberedd på ett liv som kunglighet. Redan som tvååring fick hon besöka sitt egna hertiginnedöme Östergötland 2014 och inviga stigen Estelles Sagostig som hon fått namngiven efter sig i samband med dopet.

Annons

Men det är inte bara så som Victoria och Daniel gjort henne rustad för världen. De har också tagit ett beslut som kan få ganska stor påverkan på Estelles framtid.

Prins Daniel är som bekant pälsallergiker. Ett öde han ogärna vill att Estelle ska dela, självfallet. Och genom att kronprinsessparet lät Estelle ha napp som bebis, så kan de ha minskat risken för allergier.

Napp minskar allergirisken

Det visar en studie från Göteborgs universitet.

“Barn vars föräldrar sög på deras napp endast hade en tredjedel så mycket eksem vid 1,5 års ålder som barn vars föräldrar inte hade den vanan. Den allergiskyddande effekten höll i sig även vid tre års ålder”, har GT skrivit om studien.

“Detta kan enligt studien bero på att munbakterier överförs från förälder till barn – och att tidigt etablera en rik bakterieflora kan stimulera och förbättra immunsystemets utveckling.”

Så Daniel och Victoria kan ha gett Estelle en jättefördel i livet – bara genom att stoppa en napp i munnen på henne! Nappar är dock inte någon okontroversiell historia. Vissar menar att nappar kan hindra språkutvecklingen, och ämnet napp eller inte napp har debatterats vilt i decennier.

Läs mer:

Annons