Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bianca Kronlöf välkomnar barn nummer två: Blev en ”lång” förlossning

28 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
AvMargareta Gotthardsson
FotografCharlotte Brunzell/TT
Bianca Kronlöf har välkomnat sitt andra barn tillsammans med kärleken Petter Oest – och deras snart treåriga dotter Nila har välkomnat ett yngre syskon!
”Jag mår bra, barnet mår bra”, skriver Bianca i ett privat meddelande till Femina.
Annons
5 saker om Bianca Kronlöf du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Bianca Kronlöf du kanske inte visste

Skådespelaren, komikern och författaren Bianca Kronlöf kan nu även titulera sig tvåbarnsmamma.

Det var i september i fjol som Bianca, för första gången, visade upp gravidmagen offentligt och berättade om den stora lyckan:

– Det är dags i början på mars. Jag har klarat av halva graviditeten nu och för att citera Bon Jovi: ”Woah, we’re halfway there”. Man kan säga att jag ser ljuset i tunneln, men känner samtidigt att det är så långt kvar. Jag är ganska trött på att vara gravid och vill bara ha bebisen, sa hon i en kommentar till Aftonbladet då.

Hon och partnern Petter Oest blev 2020 föräldrar för första gången till dottern Nila, som nu alltså fått ett yngre syskon. Stort grattis till er alla!

”Det är en annorlunda lite snabbare babybubbla att vara tvåbarnsförälder, men det är bara kul!”, skriver Bianca i ett privat meddelande till Femina.

Annons

Bianca Kronlöf: Föräldraskapet är en aktiv gärning

Bianca Kronlöf fick stor medial uppmärksamhet när hon gav sig in i jämställdhetsdebatten i svallvågorna av metoo-rörelsen, då hon publicerade en serie öppna brev till en manlig komiker.

I ett större reportage med Femina från i fjol reflekterade hon över det enorma genomslaget hennes engagemang fick – samt om tankarna kring föräldraskapet till dottern Nila, som fyller tre i år.

Bianca menade på att det finns en hel del likheter mellan föräldraskap och politisk engagemang – eftersom de både är aktiva och praktiska gärningar, och inte något som man kan förpassa till den akademiska idéen.

Det är precis så hon uppfostrar dottern, efter devisen ”barn gör inte som föräldrar säger, barn gör som föräldrarna gör.”

Bianca Kronlöf om sambon Petters jobb: Jag kan vara en avslappnad förälder

Men hon är inte ensam i att uppfostra dottern. Nilas pappa Petter, som Bianca bor tillsammans med, är den andra delen i den ekvationen. Petter arbetar till vardags som barnläkare och är även känd som programledaren för SVT-programmet Bacillakuten.

Annons

I intervjun med oss berättade Bianca att sambons jobb tillåter henne att vara en mindre orolig mamma. Något hon finner stor trygghet i.

–Det är fantastiskt att leva med en läkare! Min man är ju inte bara läkare utan också barnläkare, så det gör att jag kan vara den sköna och avslappnade föräldern. Jag kan alltid fråga honom om det är lugnt, berättar hon och fortsätter:

– När vår dotter hade vattkoppor blev det så tydligt. Jag kunde fråga allt som ”Funkar den här salvan? När smittar det inte? Vad är sant på riktigt?”.

Utöver det så har de också en stor ömsesidig förståelse för varandras jobb och mer specifikt jobbtider, eftersom både läkar- och skådespelaryrket stundvis kan vara väldigt tidskrävande.

Bianca Kronlöf och kärleken Petter Oeast på röda mattan i september 2022.
Bianca Kronlöf och kärleken Petter Oeast på röda mattan i september 2022.

Tuffa graviditeten: ”Jag mår förjävligt faktiskt”

I samband med att hon visade upp gravidmagen i slutet på 2022, berättade Bianca Kronlöf om skillnaden mellan hennes två respektive graviditeter – och hur tuff tiden som gravid med andra barnet varit för henne.

Annons

– Jag mår förjävligt faktiskt. Den här graviditeten är väldigt mycket annorlunda mot den förra. Då var det pandemi, så man kunde ligga hemma på soffan. Nu har jag en 2,5-åring som springer runt, sa hon till tidningen Mama i november.

Vidare berättade hon att hon drabbats av foglossning.

– Jag har ganska ont i bäckenbenet. Det har varit en annan typ av prövning. Det är sjukt med graviditeter, det är olika för alla, men att samma kropp kan ha olika typer av graviditeter och i förlängningen förlossningar.

Bianca Kronlöf har blivit mamma för andra gången

Nu har den tuffa graviditeten kommit till ett slut, och parets andra gemensamma barn har kommit ut!

”Jag mår bra, barnet mår bra. Lång förlossning men inte nåt farligt”, skriver Bianca i ett meddelande till Femina, kort efter att hon publicerat en bild på instagram där hon avslöjar att hon blivit mamma för andra gången.

Annons

”Måste säga att jag känner mig liiiite lurad eftersom jag hört så många skämta och säga 'andra barnet är lugnt, man åker bara in och lyfter på benet!', men med tanke på att min första förlossning var 2,5 dygn så är ju tolv timmar INGENTING ju”, skriver hon intill bilden.

Vidare i inlägget berättar hon att hon är tacksam - både för att kroppen är så fantastisk och för den hjälp hon fått av sjukvården.

Men det är inte det enda hon är tacksam för. Hon berättar vidare i sms-kontakten med oss om något som tagit upp tankekraft sedan bebis nummer två anlände:

”Och några andra tankar: Tack gode gud för: föräldraledighet. Tänk att vi kan vara hemma med våra barn? Att få den tiden tillsammans, jag är faktiskt rörd över det. Och känner en sorg för alla dom människor som lever i system där det inte finns”,

Vi kan inte annat än hålla med dig Bianca. Passa på att njuta av bebisbubblan nu!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons