Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bingolottos galnaste ögonblick – programledarna minns

22 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografClaes Hedberg
Bingolotto firar 30 år i rutan med ett stort jubileumsprogram, där artister som Carola och Vikingarna uppträder.
Genom åren har programmet bjudit på många speciella tillfällen – här är Bingolottos galnaste ögonblick!
Annons
Bingolotto genom tiderna - minns du programledarna?Brand logo
Bingolotto genom tiderna - minns du programledarna?

Tackade nej till miljarder

När Bingolotto började i Göteborg 1989 sändes det först lokalt – men två år senare bestämde man sig för att testa konceptet i hela landet, med Leif ”Loket” Olsson i spetsen. När han erbjöds jobbet talades det om att han skulle få 50 öre per såld biljett, något han tackade nej till. I efterhand har programledaren kallat det för sitt mest korkade beslut någonsin. Hade han tackat ja skulle han ha varit mångmiljardär vid det här laget.

Rädd för otrohet

Leif ”Loket” Olsson har många speciella minnen från inspelningarna. En påskafton ringde han hem till en familj i Eskilstuna och sökte en kvinna som hade spelat – men det var en man som svarade i telefonen.

Annons

– Så var det tyst en liten stund och så frågade han "vem fan är du". Han kände sig hotad där. När jag väl sa vem jag var, då blev det annat ljud i skällan. "Oh, det är han, det är han", har han berättat för Expressen.

Barnbarnet svarade

När det är barn i luren i direktsändning kan det gå hursomhelst – det har programledarna fått uppleva mer än en gång. En gång ringde Rickard Olsson hem till en kvinna som vunnit, som inte var hemma just då – och den fyraåriga sonen svarade i telefonen,

– "Kan du hämta honom?" frågade jag. "Han är på toa", sa killen. "Hör du vem det är som ringer?" frågade jag. "Ja, det är morfar", svarade killen. Det var väldigt roligt det där samtalet och det är många som kommer ihåg det, har Rickard Olsson berättat för Expressen.

Vd:n sov som Robin Hood

Rickard Olsson var programledare för Bingolotto i flera olika omgångar, och hittade på olika typer av temakvällar. Under en så kallad guldkväll byggdes det upp en scen tagen ur Robin Hood, där en man låg och sov med nattmössa för ansiktet omgiven av guldpåsar. Tittarna fick ringa in och välja en påse som sedan sattes på ett snöre och åkte ut ur studion, precis som i den klassiska Disney-scenen. Det tittarna inte visste om var att det var Folkspels vd som låg och sov i programmet.

Vägrade tro på Rickard Olsson

Ett klassiskt klipp från Bingolotto är det på Rickard Olsson och kvinnan som vägrar tro på att det är han som ringer – trots att hon kollar på Bingolotto medan han pratar med henne i direktsändning. Klippet har setts många tusen gånger på Youtube.

– Jag sa, "vad gör du" och hon svarade att "jag tittar på Bingolotto". "Men jag vinkar ju till dig nu", sa jag. Men hon sa att "nej, jag tror inte att det är du", har Rickard Olsson berättat för Expressen.

Annons