Björn Gustafsson och Alba August är inte längre ett par.

Karin Törnblom/TT
Alba August – 5 Förvånande fakta om kändisen
Slå på ljud

I mitten av februari har Erika ”Jerka” Johanssons dramakomedi Alla utom vi premiär på Discovery+. I huvudrollerna ser vi Björn Gustafsson och Alba August som spelar paret Himla och Ola. Under inspelningen var också skådespelarna ett par – men nu tycks de ha gjort slut.

De jobbade ihop första gången under filminspelningen av Unga Astrid, som kom ut 2018, och blev då förälskade i varandra och ett par. Det bekräftade Björn Gustafsson på Guldbaggegalan 2019.

– Ja, vi är ett par, sade han då.

Så träffades Alba August och Björn Gustafsson

Alba August har också berättat hur de gick till när de träffades.

– Vi var ett skönt gäng svenskar och danskar på inspelningen i en liten by Tyskland. Det var en jävligt bra kemi i gruppen, men kanske framför allt mellan mig och Björn. Sen började vi hänga efter premiären. Det var så självklart som det kunde bli för mig, har hon sagt i en intervju med Damernas värld.

I en gemensam intervju i Expressen pratar de nu om hur det varit att arbeta tillsammans med sin partner. Och det fungerade bra!

– Man får så mycket gratis av att jobba med någon som man är så nära och redan har kemi med. Man har en jargong, säger Alba August till tidningen och fortsätter:

– Det blev en viktig grej att vi levde ihop när vi var i den här processen för vi filmade i raketfart. Det krävdes så otroligt mycket förberedelse varje kväll och morgon och det hade inte gått att göra med någon annan. Vi gick in en bubbla och var där ihop. Vi pratade scener och text nästan dygnet runt. Någon utanför den processen hade nog inte haft förståelse för det.

Björn Gustafsson om uppbrottet

I intervjun berättar också Björn Gustafsson att de gått skilda vägar.

– Vi är inte ett par i dag, säger han.

Stämningen mellan exen verkar trots allt vara bra. Alba August släppte i går sin första singel, Lights. Då delade Björn Gustafsson en Instagram story och tipsade sina följare om låten.

”Alba August släpper en riktig brakskit idag! In å lyssna”, skriver han.

Läs mer:

Björn Gustafsson och Alba August jobbar ihop – så funkar privata relationen

8 kändispar som träffades på vita duken

Pernilla August tre döttrar har vuxit upp – så ser de ut i dag

Mest läst