Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Björn Kjellman och Suzanne Reuters miljardsuccé med Icas reklam

26 nov, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografIca
Suzanne Reuter och Björn Kjellman.
Förra året byttes Loa Falkman ut som Ica-Stig och ersattes av både Björn Kjellman och Suzanne Reuter.
Det visades sig vara ett lyckat byte.
Annons
TV: Hör Suzanne Reuter och Björn Kjellman om sina nya roller i Icas reklamfilmerBrand logo
TV: Hör Suzanne Reuter och Björn Kjellman om sina nya roller i Icas reklamfilmer

Det var under stort hemlighetsmakeri som de två nya frontpersonerna för Icas reklamer tillsattes i början av året. Det gick till och med så långt att Björn Kjellman fullt ut dementerade att det var han som skulle ta över rollen som Ica-Stig.

Loa Falkman hade tidigare spelat den ikoniska butikschefen i sex år, men beslutade sig i december förra året för att tacka för sig. Han tog i sin tur över rollen från Hans Mosesson som slutat efter hela 13 år som Ica-Stig.

– Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya skulle man kanske kunna säga, sade Loa Falkman i sin sista reklamfilm.

Ledtrådarna som avslöjade Ica-Stig och Ica-Stina

Därefter följde en månad av spekulationer om vem som egentligen skulle ta över rocken. Ica iscensatte en pr-kampanj där de släppte ledtrådar om ersättaren.

Annons

Till sist hade de flesta listat ut att en av de hetaste kandidaterna var Björn Kjellman. Han hade kopplats ihop till ledtrådar som en bild på Eva och Adam, vilket var en referens till filmen Adam & Eva som Björn Kjellman spelade en av huvudrollerna i.

Många förutspådde också mycket riktigt att det skulle röra sig om två personer, och eftersom det var dags för en kvinna så gissades det friskt på Suzanne Reuter. Hon blev en trolig kandidat bland annat efter att Lena Svensson, hennes rollkaraktär i Svensson, Svensson, nämndes i en reklamfilm. Och visst blev hon Ica-Stina!

32 miljarder kronor-succén

Nu skriver branschtidningen Resumé att Ica tjänat en rejäl slant med de nya skådespelarna framför kameran. Under det tredje kvartalet 2021 har de nämligen ökat sin omsättningen med 2,2 procent, till 32 miljarder kronor.

Det har också gjort att Josefin Lundmark, som blev Icas nya marknadsdirektör i januari i år, utsetts av Resumé till årets bästa marknadschef i kategorin livsmedel.

Se också: 5 Snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 Snackisar från veckan som gått
Annons