Björn Kjellman får inte göra Melodifestivalen i år.

Ica/Youtube

Melodifestivalen har rullat igång igen, och som många märkt och förstått blir årets upplaga inte som de tidigare folkfesterna.

Publiken får stanna hemma, och alla deltävlingar sker i Stockholm.

De som brukar lyssna på Sveriges radios sändningar från finalen kommer också uppleva en stor förändring. Björn Kjellman, som varit expertkommentator där i 19 år, får inte längre fortsätta.

Därför får Björn Kjellman inte kommentera Melodifestivalen

Anledningen är hans nya roll som Ica-Stig.

– Vi har kommit fram till att Björn Kjellman inte kommer att vara med som expertkommentator i finalprogrammet. Det sammanfaller alldeles för tätt med årets förmodligen starkaste lanseringskampanj, säger Katarina Svanevik, ansvarig utgivare för programmet, till Aftonbladet.

Björn Kjellman har varit medveten om att hans reklamgigg kan komma att sätta käppar i hjulet för andra uppdrag. Det varnade också Hans Mosesson, som spelade Ica-Stig först, för i Aftonbladet.

– Absolut, jag vet att att det var några bra filmroller som gick min näsa förbi på grund av att jag var så förknippad med Ica-Stig. Det försvann lite godbitar där. Jag fick reda på det både direkt och indirekt, men det är smällar man får ta, berättade han inför avslöjandet.

Under åren har Björn Kjellman varit expert på radion tillsammans med Carolina Norén som såg fram emot att fira 20-årsjubileum.

– Jag förstår deras beslut, men samtidigt är jag en människa av kött och blod. Jag är deppig och eftersom både jag och Björn vill göra det här så känns det jobbigt. Jag kan ärligt säga att jag blev ledsen när det blev så här, säger hon till Aftonbladet.

Björn Kjellmans ord om petningen

Hon berättar också att det är många lyssnare som hört av sig och varit oroliga för att det skulle bli precis så här när Björn Kjellman tog på sig rollen.

Björn Kjellman själv då? Jo, han skriver i ett sms till tidningen att han hoppas kunna återvända som expert med sin vän.

”Jag hoppas att jag inte drabbas av abstinens och att jag snart får vara tillbaka bredvid Carolina”, skriver Björn Kjellman.

Läs mer:

10 gånger i Melodifestivalen när skämskudden åkte fram

Lena Philipssons stilresa – från hemsytt till Sveriges glamdrottning

Lena Philipsson: Ser fram emot en stor fest

Utvald läsning

Femina