Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Björn Skifs tuffa kamp: "Blev för mycket"

16 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Björn Skifs släpper självbiografin Mitt liv som scengångare, där han summerar sitt långa liv i underhållningsbranschen.
Nu berättar han om varför en av hans låtar dök upp i en porrfilm, den tuffa tiden i USA och de jobbiga dalarna i karriären.
– Det var så mycket fjäsk. Det blev för mycket till slut. Det blev kväljande, säger Björn Skifs i TV4:s Nyhetsmorgon.
Annons
7 svenskar som är heta i HollywoodBrand logo
7 svenskar som är heta i Hollywood

Björn Skifs har varit en självklar del av svensks underhållningsliv så länge många av oss kan minnas. Med låtar som Michelangelo, Det blir alltid värre framåt natten och Hooked on a feeling.

Nu släpper han en självbiografi, Mitt liv som scengångare, där han summerar sin långa karriär. I en intervju med Nyhetsmorgon berättar han att det var bitvis jobbigt att skriva boken, som han gjort tillsammans med biografiskrivaren Petter Karlsson.

– Det har varit en berg- och dalbana förstås. Ibland har det varit riktigt kul, minnena kommer bara farande. Sen ibland känner man det där var ingen rolig period. Det finns ju också. Så som livet är, säger han.

Men självbiografin är inte ett sätt att skryta för artisten.

– I mitt fall är det kul att veta att det blev så mycket gjort.

Björn Skifs tröttnade på karriären i USA: ”Mycket fjäsk”

En markant del av Björn Skifs karriär är den internationella succén med Hooked on a feeling på 70-talet. Men artistens framgångar på andra sidan Atlanten kostade också mycket – han tröttnade på att hans värde bland presspersonerna baserades på huruvida det gick bra för honom och hans låt eller inte.

Annons

– Det var så mycket fjäsk. Det blev för mycket till slut. Det blev kväljande. Det var inte på scen, utan runtomkring med marknadsföring. Så länge det gick bra så var man en fin kille, men så fort det svalnade var man inte mycket värd, säger han i Nyhetsmorgon.

Men han har hunnit med mycket annat också – en av hans låtar går till exempel att höra i en porrfilm. Men vilken porrfilm och varför Björn Skifs låt hamnade just där, det vill han inte riktigt gå in på.

– Den hamnade tyvärr i en porrfilm, men det var inte meningen att den låten skulle göra det. Det var en händelsekedja som gjorde att helt plötsligt befann sig den låten i en sån film.

Läs mer:

Annons