Fem vanliga frågor och svar om covid-19
Slå på ljud

Dagny Carlsson, 108, har fått sin första vaccinspruta mot covid-19.

På grund av sin höga ålder stod den folkkära bloggaren på första plats för att få vaccineras bland de med hemtjänst i Solna utanför Stockholm.

För 108-åringen var det en lättnad att få vaccinet, då hon har levt avskärmat och försiktigt i väntan på vaccinet. Att ta sprutan var det aldrig några tveksamheter kring för henne – redan innan hon fick frågan så hade hon bestämt sig för att tacka ja.

– Jag tycker man är väldigt dum och oförutseende om man inte gör det. Man ska vara tacksam att det finns och att man får vaccinera sig, säger hon till Aftonbladet.

Dagny Carlsson, 108, visar upp sin nya förvandling: ”Känner mig lite föryngrad”

Dagny tycker att farorna förstoras upp av de som är skeptiska till vaccinet, och menar att hon inte har känt av några smärtor eller symptom efter sprutan. Efter att ha vaccinerats fick hon stanna kvar hos personalen en stund för att se så att hon inte reagerade på det, innan hon kunde åka hem igen.

Dagny vill åka till Norrland och se midnattssolen

I mars får bloggaren ta sin andra vaccinspruta och är då helt skyddad mot coronaviruset. Nu ser hon fram emot att få ta promenader och träffa andra människor.

– Jag behöver inte gå omkring och vara rädd för smitta. Jag kan känna mig fullkomligt trygg i förvissning om att jag har gjort vad jag har kunnat, säger Dagny Carlsson till Aftonbladet, samtidigt som hon menar att hon inte har varit rädd för viruset under det gångna året.

Nu hoppas bloggaren kunna få komma ut och resa igen. Hon när nämligen en dröm om att få åka upp till norra Norrland i sommar – med en specifik önskan.

– Vi ska åka och se midnattssolen, säger Dagny Carlsson till Aftonbladet.

Dagny Carlsson berättar: Därför skaffade jag aldrig barn

Mest läst