Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Boken Americanah blir till tv-serie med Lupita Nyong'o i huvudrollen

17 sep, 2019 
AvIda Gustafsson
Chimamanda Ngozi Adichies hyllade bok Americanah är klar för att bli en miniserie på HBO.
Annons

När boken Americanah kom 2013 hyllades den av kritiker och det pratades först om att den skulle bli en film, men nu är det alltså klart för att det ska bli en serie i 10 delar på HBO Max. Och huvudrollen som Ifemelu går till ingen mindre än Lupita Nyong’o som fick en Oscar för sin roll i 12 years a Slave.

Lupita Nyong’o kommer att vara seriens exekutiva producent tillsammans med Danai Gurira, skådespelerska känd från Black Panther och Avengers. När boken planerades till en film pratades det om att rollen som Obinze skulle till David Oyelowo, känd från Selma, men det är ännu oklart om han kommer att vara involverad i serien, skriver Variety.

— Americanah har varit ett drömprojekt för mig sedan jag läste Chimamandas vackra roman 2013. Det är en berättelse som både är aktuell och samtidigt tidlös. HBO Max är den perfekta partnern för att ge liv åt denna djupa och hyllade berättelse liv. Och jag är så glad för att Danai kommer att bidra till projektet med sin intelligens, humor och förståelse för berättelserna och världarna i Americanah, säger Lupita Nyong’o i ett uttalande. 

Annons

Boken Americanah följer kärlekshistorien mellan Ifemelu och Obinze, två nigerianska tonåringar som vill lämna militärstyrda Nigeria och skaffa sig en utbildning i västvärlden. Ifemelu får ett stipendium och reser till USA där hon börjar plugga och Obinze, som skulle följa efter, hamnar på grund av terrordådet 11 september 2001, istället i London.

På var sitt håll, långt ifrån varandra, får de hantera livet som det blev och framförallt fördomar och rasism utan varandra.

”Jag var aldrig svart innan jag flyttade till USA” som Ifemelu sorgset konstaterar i boken.

När serien har premiär och om den kommer att visas på HBO Nordic finns det ännu ingen information om.

Annons