Bonden Leif Eriksson, 69, var med i Bonde söker fru – jorden runt i våras, när han letade efter någon att dela sitt liv på gården i Spanien med.

Men kärleksjakten i programmet blev till slut fruktlös, och Leif fick fortsätta sitt singelliv – fram tills nu.

I en intervju med Hänt berättar Leif Eriksson att han har träffat en Carina som vunnit hans hjärta, och att de två parades ihop av sina barn, som kände varandra sedan tidigare.

– En tjej som kände min son Mattias, de träffades på Ica och då sa hon att: "Hörrudu, min mamma skulle passa bra till din pappa, kan inte du fråga din pappa om hon kan få ringa?" Så Mattias ringde och berättade det, säger Leif Eriksson till Hänt.

Till slut blev det i stället Leif som tog det första steget, och ringde upp Carina – och alla bitarna föll på plats.

– Men hon var lite blyg så då sa dottern att det är bättre om jag ringer. Så jag ringde upp henne och sen tog vi en kopp kaffe, satt och snackade lite hemma hos mig. Och sen blev det bara så. Hon är verkligen jättefin.

Leif Erikssons kärlekslycka med Carina

Turligt nog bor de två nära varandra från början, så ingen behöver pendla mellan Spanien och Sverige och kan umgås flitigt. Leif Eriksson berättar att de två har roligt ihop och skrattar mycket åt "samma dåliga humor".

Sonen Mattias är mycket nöjd med sin lyckade matchmaking.

– Han tycker det är riktigt kul. "Det är bra farsan", säger han. Förut sa han att "du måste ju säga om du har fått tag på någon, dem frågar ju hela tiden på jobbet hur det går för farsan".

Läs mer:

Bekräftat: Lashana Lynch är den nya agent 007 i James Bond-filmen

Gravida Ellen, 24, brändes levande i bil

Efter lagändringen – nu kan du äntligen köpa rosa prosecco