Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Bonde-Susanna Karlsson om kroppshetsen som nybliven mamma

12 nov, 2021 
AvElin Jonsson
FotografTT/Instagram-Showbonden
bonde-susanna karlsson "showbonden" om kroppen efter förlossningen
Nu gör Bonde-Susanna Karlsson klart att man som nybliven mamma inte ska känna någon kroppshets efter förlossningen. Att läka sin kropp ska ta den tid det tar, och under tiden ska man ha mysiga kläder!
Annons
TV: 5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det tillBrand logo
TV: 5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till

För tre år sedan spetsades Susanna ”Showbonden” Karlssons, 30, hjärta av Cupids pilar när hon mötte jämnårige snickaren Hannes Haraldsson i dejtingprogrammet Bonde söker fru 2018. Nu tre år senare är de nyblivna föräldrar till lille sonen Tor.

Bonde-Susannas tips för att undvika kroppshetsen

Under graviditetens gång har man kunnat följa Susanna Karlssons gravidresa i hennes Gravid vecka för vecka som hon visat upp på sin Youtube-kanal. Och nu i dagarna valde hon att publicera sitt sista videoinlägg, i vilket hon nu delar med sig av värdefulla gravidtips hon själv önskat hon fått innan sin graviditet.

Annons

– Det finns den här hetsen om att komma i sina gamla kläder. Och jag skulle vilja ge tips till alla er som kanske är där nu och känner en stress i att komma igång att träna och packa ihop gravidkläderna, säger hon strax innan hon presenterar sina tre bästa tips för att undvika denna kroppshets efter en graviditet, och förlossning.

Första tipset:

– Stressa inte!

Andra tipset:

– Fortsätt använda dina gravidkläder. Det är helt okej att ha på sig sina gravidbyxor trots att barnet är ute. Som i dag till exempel har jag mina gravidleggings där jag får plats med min mage, och det är jätteskönt, säger hon samtidigt som hon visar upp ett par bekväma tights med stor mudd som går upp under brösten, och hon fortsätter:

– Min mage behöver det och de är jättebekväma. Det är viktigt att känna sig bekväm som nybliven mamma, speciellt när man kanske inte har en kropp som inte var som den var innan graviditeten.

Annons

Sista men inte minsta tipset:

– Rensa ut kläderna ur garderoben som faktiskt inte passar, lägg dem i en låda. Köp – nytt eller begagnat – hyr eller låna kläder i rätt storlek och byt ut garderoben. Det tär på en att se kläder i garderoben som man inte kan ha.

Bonde-Susanna Karlssons tuffa resa mot graviditeten

Idag är lyckan för den lilla familjen på den östgötska landsbygden stor, men vägen dit var brokig och fylld av sorg.

Paret hade länge försökt att skaffa barn, och i våras berättade Susanna Karlsson om deras tidigare ofrivilliga barnlöshet, och ett tidigare missfall i ett öppet inlägg på sina sociala medier. I texten framkommer det att Susanna Karlsson har använt 500 ägglossningstest de senaste åren och att paret behövde ta hjälp för att utreda sin ofrivilliga barnlöshet. I oktober 2019 kunde läkarna konstatera att Susanna var gravid, men snart skulle paret få höra det tragiska beskedet att barnet sluta växa i magen.

Annons

”Vi såg så mycket fram emot vecka 12 och att äntligen få komma på det första ultraljudet för att se vad som växte i magen. Men det var just det. Det fanns nått i magen men det växte inte längre...”, skrev hon på sina sociala medier då.

Se också: 5 snackisar från veckan som har gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som har gått
Annons