Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tv-profilen slår tillbaka mot oönskade kommentarerna om hennes kropp

26 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPatrik Österberg/TT
Bonde söker fru-profilen Susanna Karlsson väntar sitt första barn tillsammans med kärleken Hannes.
Men nu ger hon svar på tal till alla som kommenterat hennes gravidkropp – och vill att alla ska hålla sina kommentarer för sig själva.
– Jag känner att kan jag inte bara få vara gravid som jag är, kan man inte bara få ha den här kroppen utan att folk ska kommentera den, säger hon till Aftonbladet.
Annons
Bonde söker fru 2021 – här är alla deltagarnaBrand logo
Bonde söker fru 2021 – här är alla deltagarna

Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson träffades i Bonde söker fru 2018, och har hållit ihop sedan dess. Paret har förlovat sig, och nu väntar de sitt första barn tillsammans.

Men graviditeten har lett till många oönskade kommentarer om Susannas utseende, något hon nu slår tillbaka mot.

Med ett inlägg där hon visar upp gravidmagen skriver Susanna att hon vill sluta få kommentarer om sin kropp, både från främlingar och nära och kära.

”Låt mig få vara gravid i fred! Okej? För jag kommer inte skratta när du säger ”hej tjockis” ja kommer bli ledsen och arg, och ni som känner mig vet också att jag kommer att berätta det rakt till ditt ansikte. Och efter det så kommer du känna dig som en riktig skithög”, skriver hon, ihop med olika emojis.

Susanna Karlsson slår tillbaka mot kommentarerna

I en intervju med Aftonbladet utvecklar Susanna sitt resonemang, och menar att hon inte var beredd på hur mycket kommentarer hon skulle få.

Annons

– Man får kommentarer som gravid. Det är man inte riktigt beredd på. Jag har fått kommentarer på Instagram där det kan stå ”Åh, väntar du tvillingar?”. Det kan vara en kommentar av 150, men man blir ju inte glad. Jag känner att kan jag inte bara få vara gravid som jag är, kan man inte bara få ha den här kroppen utan att folk ska kommentera den, säger hon till tidningen.

Bonden säger att hon jämför sig så mycket med andra som det är, utan att behöva höra från bekanta eller följare om hur andra kvinnor har det när de är gravida.

Men inlägget har också rönt stor uppmärksamhet hos bondens följare, och många säger att de känner igen sig i den typen av kommentarer som Susanna beskriver.

– Det är så många som är med om det här, och det är så många som inte orkar säga ifrån när det händer. Jag tror att många gravida känner att man inte orkar ta fajten, särskilt när äldre släktingar säger saker som att man är tjock. En släkting till mig sa häromdagen att jag har blivit ”tjock även på andra ställen än magen”. Jag känner att man ändå måste säga ifrån, för sin egen skull, säger Susanna Karlsson.

Annons