Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Börje Salmings dotter Bianca: Därför är pappa så irriterande

19 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSVT.

Hockeylegendaren Börje Salming gästar Carina Bergfeldt i SVT tillsammans med sin dotter Bianca Salming.
Trots att Bianca fyller 23 år i år har Börje Salming svårt att släppa taget om sin dotter – som avslöjar sin pappas irriterande beteende.
– Jag känner mig ganska hemsk ibland för jag blir så irriterad, speciellt för att pappa är så himla snäll, allt han gör är bara gott, för att han bryr sig om mig – för mycket, säger Bianca Salming.

Annons
Bianca Salming om irritationen mot pappa BörjeBrand logo
Bianca Salming om irritationen mot pappa Börje

Att en sportlegendar som Börje Salming, 69, själv för atletiska barn är kanske inte så konstigt. Dottern Bianca Salming, 22, är friidrottare med SM-guld i mångkamp på CV:t, och i fredagens Carina Bergfeldt gästar far och dotter programledaren i SVT.

Carina Bergfeldt är nyfiken på duons relation, och verkar trampa på en öm tå när hon ställer frågan ”när blir du irriterad på honom?” – det visar sig nämligen att svaret från Bianca Salming är: nästan jämt.

– Irriterad, på pappa? Vilken fråga. Det är ganska ofta tyvärr. Jag känner mig ganska hemsk ibland för jag blir så irriterad, speciellt för att pappa är så himla snäll, allt han gör är bara gott, för att han bryr sig om mig – för mycket. Det är därför jag blir irriterad, säger Bianca Salming, men klappar samtidigt på sin pappa i soffan.

Bianca Salming blir irriterad på pappa Björn.

Börje Salming: Jag är en hönspappa

Hon ger exempel på hur Börje Salming är överbeskyddande, och kanske har svårt att inse att hon Bianca har flyttat hemifrån och är vuxen.

Annons

– Det är liksom hela tiden massa frågor, och allt är så noggrant, och ringer mig hela tiden, och sms:ar. Jag har en eldstad hemma, dem har jag inte fått elda i på två år nu för att han tror att jag ska elda upp mig själv liksom. Det är jättegulligt, men man blir också galen, säger Bianca Salming i Carina Bergfeldt.

– Han är en riktig hönspappa, konstaterar programledaren, och får medhåll.

– Ja, det kan man verkligen säga, håller Bianca med.

Börje Salming erkänner själv att han kan vara överbeskyddande, men skyller samtidigt på att dottern nyligen flyttade hemifrån

– Jag kan hålla med om att jag är lite för mycket. Men det är bara för att du har flyttat hemifrån också, vad är det 1-1,5 år, säger hockeylegendaren.

– Två år nu nästan, rättar Bianca Salming.

Annons