Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Brad Pitt har en framgångsrik brorsa – det här gör Douglas Pitt

16 nov, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Bröderna Pitt, Doug och Brad.
Brad Pitt är en av de största skådisarna i världen.
Men det går bra även för hans bror Douglas Pitt – som valt en helt annan väg än skådespeleriet.
Annons
TV: Fem kändisar med väldigt otippade intressenBrand logo
TV: Fem kändisar med väldigt otippade intressen

Att Brad Pitt har en framgångsrik karriär har väl knappast undgått någon. Men vägen till succéerna var inte helt spikrak. Han började skådespela i slutet av 1980-talet, men hade svårt att få de stora rollerna. Det var först i Thelma & Louise, 1991, som han började få någon slags berömmelse – och då var det sexscenen med huvudrollsinnehavaren Geena Davis som stod i fokus.

Det skulle dröja in på mitten av 1990-talet tills han prisades första gången. Trots att kritikerna var splittrade angående hans insats i En vampyrs bekännelser fick han två utmärkelser på MTV movie awards. Dels som bästa manliga skådespelare och dels som ”most desirable man”.

Annons

Men efter det rullade det på, och i dag har han bland annat fått en Oscar för bästa skådespelare i biroll. Den kammade han hem för sin insats i Once upon a time in Hollywood. Bland andra stora filmer känner vi igenom honom i Moneyball, Troy och Mr. and Mrs. Smith.

Doug är Brad Pitts bror

Brad är dock inte den enda framgångsrika Pitt-brodern. Douglas, som är två år yngre, har nämligen han också gjort ett namn för sig. Han är affärsman.

Det började redan 1991 när han grundade ServiceWorld Computer Center, som bland annat reparerar datorer och erbjuder olika typer av mjukvara. Företaget utvecklade han under flera år, och kom sedermera att sälja det. Men det dröjde inte länge innan han köpte tillbaka det och döpte om det till Pitt technology group.

Douglas Pitt har prisats för sin välgörenhet.
Douglas Pitt har prisats för sin välgörenhet.

Men inte slutade han med sitt entreprenörskap där, inte. Han driver också Pitt development group som sysslar med fastigheter av olika slag.

Annons

Douglas Pitts behjärtansvärda arbete

Doug Pitt arbetar också en hel del med filantropi, likt sin storebror. Han har bland annat gjort en hel del insatser i sin hemdelstat Missouri. Hans initiativ Care to learn riktar sig till unga som kommer från fattiga familjer, och syftet är att hjälpa till med hunger, hygien och hälsa.

Det är inte bara på hemmaplan som hans filantropi sträcker sig. Douglas Pitt har också lagt pengar på att hjälpa exempelvis Tanzania att få rent vatten. Han är med i styrelsen i Worldserve international, och ambassadör för just Tanzania. Det har han varit sedan 2010.

Douglas Pitt är sedan 1990 gift med sitt livs stora kärlek Lisa Pitt. De har tre barn tillsammans: Reagan, Landon och Sydney.

Annons
Se också: 8 familjer med kända syskon från vita dukenBrand logo
Se också: 8 familjer med kända syskon från vita duken
Annons