Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Antonia är Nicole Kidmans okända syster – här är hon

07 nov, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Nicole och Antonia Kidman.
Nicole Kidman är en av världens kändaste skådespelare. Hon har också en lillasyster, journalisten Antonia Kidman. Det här gör hon i dag.
Annons
Nicole Kidman - stilresan genom årenBrand logo
Nicole Kidman - stilresan genom åren

Att Nicole Kidman skulle bli entertainer stod klart väldigt tidigt. Vid tre års ålder började hon dansa balett och när hon började skolan visade hon direkt talang för att skådespela.

Som 16-åring var hon med i sin första film, julkomedin Bush Christmas, och sedan fortsatte hon med tv-serien Five Mile Creek. Det stora internationella genombrottet kom med Lugnt vatten (1989) som sedan följdes upp med Days of thunder 1990. I den spelade hon mot sin blivande exmake Tom Cruise.

Sedan dess har hon gjort otaliga stora roller, bland annat i Moulin Rouge!, Dogville och Big little lies.

Det gör Antonia Kidman

Hon växte upp i Australien tillsammans med sin mamma Janelle Ann, pappa Antony Kidman och lillasystern Antonia Kidman.

Annons

Syrran är i dag 51 år och jobbar som journalist och programledare i Australien. Även om få i Sverige känner till henne är hon känd i hemlandet.

Antonia och Nicole Kidman på röda mattan tillsammans med Keith Urban.
Antonia och Nicole Kidman på röda mattan tillsammans med storasysterns make Keith Urban.

Hon började sin karriär som researcher på Today program på Nine networks. Därefter gick hon vidare och jobbade som reporter på tv-kanalen NBN television i Newcastle.

Efter att ha jobbat länge på Foxtel fick hon ett eget tv-program 2002. The little things hette det, och handlade om barnuppfostran. Några år senare, 2006 närmare bestämt, gick hennes andra tv-program The bigger things.

Antonia Kidman har också skrivit böcker. Feeding Fussy Kids kom ut 2009, och handlar också den om barnuppfostran. Det gör också The Simple Things: Creating an Organised Home, a Happy Family and A Life Worth Living som kom ut 2012.

Annons

Antonia Kidmans familjeliv – har sex barn

Och om barn kan hon mycket. Hon har nämligen sex stycken själv. Det är två döttrar och fyra söner. Fyra av barnen fick hon med dåvarande maken Angus Hawley. De var gifta mellan 1996 och 2007. Han gick bort 2015 efter en befarad hjärtattack.

Nyligen prata Antonia Kidman om hur viktigt det är att en skilsmässa sköts snyggt för barnens skull. Hon fick under den jobbiga tiden också stöd från sin syster.

– Jag fick mycket stöttning av min familj, så det hjälpte, säger hon.

Nicole Kidman om relationen till systern

Och stöttning har Antonia Kidman också givit sin syster. Det berättar Nicole Kidman om i en intervju med The Sydney morning herald.

– När jag var själv, när jag var singel, så tror jag att kändisskapet var mycket svårare för det fanns ingen sköld. Det fanns ingenstans att gå och arbeta sig genom det med en partner. Jag hade sån tur att min syster brukade komma. Jag minns att hon flög till Cannes bara för att det är så skrämmande att gå på röda matten när alla granskar en, och man känner sig väldigt osäker och vet inte var man ska gå eller hur man ska överleva, säger skådissyrran.

Hon pratar vidare om sin syster:

– Om du har en syster är det en välsignelse som kvinna, för då finns ett en nerhet när du riktigt på djupet kan dyka in med en annan kvinna och känna sig säker. Vi är nästan som tvillingar och vi har gått genom mycket.

Annons