Princess Diana attended a Gala at the Royal Albert Hall, London. UK

michael melia

Earlen Charles Spencer, bror till bortgångne prinsessan Diana, är inte nöjd med den uppståndelse som The Crown har fått världen över.

När seriens produktionsteam bad om att få spela in vissa scener på familjens Althorp-gods i Northamptonshire så vägrade han, då han tycker att serien är full av lögner och felaktig information.

– The Crown frågade om de fick filma på Althorp och jag sa naturligtvis inte. Oron för mig är att folk ser en serie som den där och de glömmer att det handlar om fiktion. De antar, speciellt de utomlands. Jag har haft amerikaner som sagt till mig att de har kollat på The Crown som om det är en historielektion. Det är det inte, säger han i Love Your Weekend med Alan Titchmarsh.

Earlen får också frågan om hur sanningsenligt den hyllade Netflix-serien faktiskt är, och har inget tydligt svar att ge.

– Det är väldigt svårt, det är mycket antaganden och mycket hittepå, eller hur? Man kan hänga upp det på fakta, men bitarna emellan är inte fakta, säger Charles Spencer.

Earl Charles Spencer, Dianas bror.

Prinsessan Dianas bror: Min plikt att stå upp för henne

Brodern förklarar att han fortfarande känner en skyldighet att stå upp för sin syster, som dog tragiskt i Paris 1997.

– Jag känner att det är min plikt att stå upp för henne när jag kan. Hon lämnade mig som beskyddare över hennes söner och så vidare, så jag känner att det finns en tillit som förts vidare, säger han och fortsätter:

– Vi växte upp tillsammans, du vet om du växer upp med någon så är de fortfarande den personen, det spelar ingen roll vad som händer dem senare. Så ja, jag känner väldigt passionerat att jag har en roll att försvara hennes minne, säger Charles Spencer.

Läs mer:
Diana-intervju utreds efter skandal – prins Williams stöd

Därför pratar inte Nicole Kidman om barnen Bella och Connor Cruise

Kylie Minogues hyllning till Abba – minnet med bandet: ”Såklart”