Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bruce Springsteen frias från åtal om rattfylla – får betala böter

25 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografMPNC/TT.
Bruce Springsteen åtalades för rattfylla i november förra året.
Nu har världsstjärnan gjort ett avtal med anklagaren, och fälls bara för att ha druckit alkohol på statlig mark, skriver TMZ.
– Herr Springsteen, som inte har några tidigare domar mot sig, erkände frivilligt sig skyldig till att ha konsumerat alkohol i ett slutet område, säger hans advokat Mitchell Ansell.
Annons
5 kändisbråk vi minns (FEMINA)Brand logo
5 kändisbråk vi minns (FEMINA)

Det var i november förra året som Bruce Springsteen, 71, greps för att ha kört när han hade druckit alkohol. Dancing in the dark-artisten ska ha blivit bjuden på tequilashots av några fans när han var på tur med sin motorcykel i Gateway national recreational area – ett område på halvön Sandy Hook i New Jersey, där Springsteen är ifrån.

Eftersom det är förbjudet att dricka alkohol i rekreationsområdet reagerade parkpolisen och stoppade artisten när han körde ifrån fansen. Bruce Springsteen ska då ha haft 0,2 promille alkohol i blodet – en fjärdedel av den lagliga gränsen i staten, som ligger på 0,8 promille.

Bruce Springsteen får betala böter för tequilan

Bruce Springsteen var först åtalad för både rattfylleri och vårdslöshet i trafiken, men både de anklagelserna har nu alltså lagts ner. I stället fälls artisten bara för att ha druckit alkohol på området där det var förbjudet.

Straffet för världsstjärnan och New Jersey-sonen är böter på 4100 kronor.

– Herr Springsteen är nöjd med utfallet av dagens rättegångsprocess. Herr Springsteen, som inte har några tidigare domar mot sig, erkände frivilligt sig skyldig till att ha konsumerat alkohol i ett slutet område, säger hans advokat Mitchell Ansell till TMZ.

Annons